Hoppa till huvudinnehållet

Skadeskjutet IFK Skövde stod pall: ”Blev ont om alternativ”

Publicerad:
Daniel Ekman, som stod för en stark prestation, fick utgå i den andra halvleken, men var tillbaka på planen i matchens slutskede.
Daniel Ekman, som stod för en stark prestation, fick utgå i den andra halvleken, men var tillbaka på planen i matchens slutskede. Foto: Mattias Olsson

IFK Skövde besegrade HK Aranäs med 34–32. Ingen enkel resa kom det att visa sig för ett hemmalag som dras med skador.

Tränaren Kristian Svensson säger:

– Klart att det blir lite stressigt när vi tappar spelare. Det blev ont om alternativ på nio meter.

Ekman utgick

Inte nog med att William Elovson och Erik Sääf är borta på grund av en ben respektive tumskada. I andra halvlek såg det även om ut som Daniel Ekman fick lämna in efter att ha fått en smäll mot axeln i samband med att han gjorde mål.

Efter behandling så återkom Ekman i spelet i det avgörande slutskedet. Då var det många som drog en lättnadens suck.

IFK-tränaren kunde pusta ut, men erkänner också att man inte vet hur länge man får klara sig utan William Elovson som gjort en mycket stark höst på nio meter, när det gäller Sääfs tumskada som har opererats lär det inte bli något mer spel före nyår. Kanske är det lika illa med William.

– Jag har varit på röntgen och väntar på svar. Jag kan bara hoppas att det inte är så allvarligt, säger "Wille".

Jagar förstärkning

Osäkerheten och det tuffa matchandet fram till EM-uppehållet gör att IFK-ledningen är ute och tittar efter en tänkbar förstärkning. I första hand handlar det om att låna in en niometersspelare fram till uppehållet.

– Så är det, vi söker med ljus och lykta, men det är inte så lätt att hitta något som passar. Ska vi ta hit någon måste det vara en spelare som är riktigt bra, säger Kristian Svensson.

Daniel Ekman utgick med skada i matchen mot Aranäs, men kom tillbaka igen.
Daniel Ekman utgick med skada i matchen mot Aranäs, men kom tillbaka igen. Foto: Mattias Olsson

Nu visade laget att de kunde vinna mot Aranäs, även om det blev lite rörigt ett tag i andra halvlek då Daniel Ekman fick utgå.

Ledningen var det 25–21, men Aranäs såg chansen och såg till att det blev jämnt ända fram till slutsignalen och det stora segerjublet bröt ut när Viktor Hallén knorrade in 34–32 precis innan slutsignalen.

– Vi vinner matchen och det är vi självklart nöjda med, säger IFK-tränaren som nu kan räkna in den femte raka segern, vilket gör att laget hänger på uppåt i tabellen.

Sju matcher väntar innan EM-uppehållet. Gissa om IFK håller tummarna för att de befintliga spelarna håller sig skadefria.

Viktor Hallén och IFK Skövde vann mot Aranäs.
Viktor Hallén och IFK Skövde vann mot Aranäs. Foto: Mattias Olsson

Artikeltaggar

Daniel EkmanHandbollIFK Skövde HKKristian SvenssonWilliam Elovson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.