Hoppa till huvudinnehållet

Skövde IK drar igång efter uppehåll: ”Kunnat göra det vi har velat”

Publicerad:
Staffan Lundh ser fram emot att matcherna drar i gång igen.
Staffan Lundh ser fram emot att matcherna drar i gång igen. Foto: Peter Gustafsson

När Skövde IK under onsdagen åker ut på isen för att möta Surahammar har det gått tio dagar sedan senaste matchen, 7–1 segern mot Mjölby. Tränaren Staffan Lundh är nöjd med hur man har använt speluppehållet.

– Det har varit rätt bra om man ska summera det. Vi har tränat på och spelarna har fått vila skallarna lite från matchandet, och det är ju bra, säger Staffan Lundh.

Matchuppehållet på tio dagar har gjort att man har passat på och träna lite hårdare än vanligt.

– Ja, i några dagar har vi kört lite hårdare, vi har kört lite mer övningar med kampmoment nu när det är längre mellan matcherna, så det har nog varit något mer jobbigt än normalt, när vi har matcher i veckan. Det har flutit på bra och vi har kunnat göra det vi har velat, säger Staffan Lundh.

Vann första mötet

Det är ett relativt skadefritt lag som kommer att ställas mot Surahammar.

– William Johansson är skadad och kommer inte spela mot Surahammar, och Vännström är ju fortsatt borta, men som det ser ut nu så tror jag att alla andra ska vara tillgängliga för spel, säger Staffan Lundh.

Att det är just Surahammar som väntar är inget man lagt stort fokus på under uppehållet.

– Jag har inte tänkt så mycket på just den här matchen, mer än att det ska bli skönt att komma i gång igen. Nu rullar det ju på med två matcher i veckan tills serien är klar, och matcher är ju det man vill ha under hockeysäsongen.

När lagen möttes i Billingehov i början av säsongen vann Skövde IK med 4–0, där samtliga mål gjordes under matchens sju sista minuter.

– Vi räknar med att det ska vara en tuff nöt att knäcka, vi räknar inte med något annat än att det blir tufft, säger Staffan Lundh.

Förhoppningarna är att man ska knipa tre poäng.

– Det handlar om att göra så mycket bra saker som möjligt, förhoppningsvis gör vi såpass bra saker att vi kommer hem med tre poäng, säger tränaren.

ISHOCKEY, Hockeyettan västra

SURAHAMMAR–SKÖVDE IK

ANALYS

Hockeyettan västra har kommit till den elfte omgången av 18. Det har varit uppehåll sedan första helgen i november. Nu ska de resterande åtta omgångarna spelas fram till och med den 10 december. De fem bästa går till Allettan och de övriga får spela i en fortsättningsserie.

Frågan är hur mycket spänning runt strecket det är kvar när det är dags för de avslutande omgångarna?

Utan att ta i för mycket ser mycket avgjort ut redan nu. Ännu mer kan det bli efter matcherna i den elfte omgången där vi redan vet att Forshaga som är det lag som ligger sexa med lite häng på femteplatsen redan har förlorat med 0–4 mot Tranås.

Om Skövde IK vinner mot Surahammar är avståndet till fel sida strecket nio poäng. Om Lindlöven och Dalen som ligger närmast vinner är Forshaga åtta pinnar efter. Övriga lag under strecket kan redan betecknas som avsågade.

OMGÅNGEN

Tranås–Forshaga 4–0, 15/11: Surahammar–Skövde IK, Borlänge–Lindlöven, Mjölby-Falu IF, 17/11: Mariestad–Dalen.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Skövde IK: Mjölby (h) 7–1, Lindlöven (h) 4–3, HC Dalen (b) 3–5.

Surahammar: Lindlöven (b) 4–5, Forshaga (h) 3–5, Tranås (b) 5–7.

FLEST POÄNG

Skövde IK: Gustav Lindberg 17 (5 mål+12 assist), Emil Smedberg 13 (5+8), Jesper Andersson 9 (3+6)

Surahammar: Marcus Karlsson 11 (6+5), Marcus Wahlgren 8 (4+4), Lukas Söderlund 7 (4+3), Filip Jakobsson 7 (3+4).

MÅLVAKTER

Skövde IK: Carl Hjälm 123 räddningar, 91 i räddningsprocent, Felix Tengvall 77 räddningar, 89,5 i räddningsprocent.

Surahammar: Linus Marcko 144 räddningar, 86,8 i räddningsprocent, Lucas Theyneuclaudes 159 räddningar, 87,4 i räddningsprocent.

Artikeltaggar

IshockeySkövde IKStaffan LundhSurahammars IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.