Hoppa till huvudinnehållet

Bidrag till förening möjliggör aktiviteter för barn och unga

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Maya och Maria Lindvall från föreningen Yogayou som har tilldelats 50 000 kronor från Postkodstiftelsen.
Maya och Maria Lindvall från föreningen Yogayou som har tilldelats 50 000 kronor från Postkodstiftelsen. Foto: Privat

Föreningen Yogayou i Skövde har tilldelats medel från Postkodstiftelsen för att kunna genomföra olika lekfulla aktiviteter för barn och unga i Södra Ryd och Aspö. Syftet är att främja kamratskap och god hälsa.

50 000 kronor – så mycket pengar har Yogayou tilldelats för att genomföra projektet som riktar sig mot barn och ungdomar som bor i Södra Ryd och på Aspö.

Föreningen anordnar olika sorters aktiviteter på Aspö gård. Det kan vara allt från yoga, pyssel och kreativt skapande till prova på skogsbad, hinderbana, träffa djuren och lära sig om allemansrätten.

– Vi träffas nästan varje söndag och syftet är att barnen ska kunna ta del av hälsofrämjande aktiviteter, träffa nya vänner och få en större respekt för djur och natur. Anledningen till att vi ville genomföra projektet var bland annat för att vi fick höra att unga som bor på Aspö inte tyckte sig ha så mycket att göra, säger Maya och Birgitta Lindvall från föreningen Yogayou.

Projektet drog i gång i september och sträcker sig fram till nästa sommar. Föreningen besöker även fritidsgården i Södra Ryd för att anordna liknande aktiviteter, och tanken är att ungdomar där också ska besöka Aspö gård för att bland annat träffa djuren och ta del av olika utomhusaktiviteter.

Artikeltaggar

AspöBarnFritidsgårdarMänskligtSkövdeSödra RydYoga

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.