Hoppa till huvudinnehållet

Glimrande gala för en god sak: ”Helt fantastiskt”

Publicerad:
Antikexperten Rickard Thunér höll i klubban när ett 40-tal konstverk auktionerades ut under välgörenhetsgalan Skaraborg Tillsammans. Det var en givmild publik som bjöd rejält på konstverken.
Antikexperten Rickard Thunér höll i klubban när ett 40-tal konstverk auktionerades ut under välgörenhetsgalan Skaraborg Tillsammans. Det var en givmild publik som bjöd rejält på konstverken. Foto: Anneli Malm

Mingel, middag, musik och det viktigaste av allt, en konstauktion till förmån för tre organisationer som hjälper de mest utsatta. Välgörenhetsgalan ”Skaraborg Tillsammans” bjöd på en fullspäckad kväll i givmildhetens tecken.

– Är helt fantastiskt, säger Åsa Vlk, president i Skövde Rotary Club.

Under torsdagskvällen hölls välgörenhetsgalan i Valhall i Kulturhuset. En kväll som de tre Rotaryklubbarna i Skövde står bakom med presidenterna Åsa Vlk, Eva Wendin och Carina Sjövill i spetsen.

– Det är första gången tre klubbar gör någonting sådant här tillsammans. Nu glädjer vi oss åt att se hur mycket pengar vi får in till de här tre organisationerna, säger de.

– Allt som finns här är skänkt av företag och olika organisationer. Alla jobbar frivilligt och gratis, för att nästan alla pengar ska gå direkt till organisationerna, vilket är helt fantastiskt.

Många deltog under galan och det var trevlig stämning under minglet.
Många deltog under galan och det var trevlig stämning under minglet. Foto: Anneli Malm
Galan arrangeras av de tre Rotaryklubbarna i Skövde med presidenterna Åsa Vlk, Skövde Rotary Club, Eva Wendin, Rotary Gustaf Dalén  och Carina Sjövill från Rotary Boulogner, i spetsen.
Galan arrangeras av de tre Rotaryklubbarna i Skövde med presidenterna Åsa Vlk, Skövde Rotary Club, Eva Wendin, Rotary Gustaf Dalén och Carina Sjövill från Rotary Boulogner, i spetsen. Foto: Anneli Malm

Till välgörenhet

Det handlar om allt från mat till blommor men även de 40-tal konstverk som auktionerades ut under kvällen. Publiken kunde även buda hem andra saker som upplevelser och resor.

Antikexperten Rickard Thunér höll med van hand i klubban för välgörenhetsauktionen och hans tips för kvällen var att köpa med hjärtat. Det som inte är värt så mycket i dag kan bli värdefullt framöver.

– Här finns många spännande grejer från duktiga lokala konstnärer och en del är väldigt spännande, sa han innan auktionen drog igång.

Han trodde på bra bud från gästerna.

– Jag har överhört publiken och hört vad en del tänker buda på.

Mariette var det stora dragplåstret när det gällde underhållning.
Mariette var det stora dragplåstret när det gällde underhållning. Foto: Anneli Malm

Tre organisationer

Pengarna som kom in under auktionen eller samlades in på annat sätt under kvällen skänks till Kvinnohuset Tranan, Sällskapet jultomtarna och Ätbart som hjälper och stöttar de mest utsatta i samhället.

Mariette, känd från bland annat melodifestivalen, stod för underhållningen tillsammans med det lokala bandet Showkanalen. Under kvällen överraskade även Rotarys världspresident med en hälsning på länk från Skottland.

Christer och Ulla Davidsson, Eva André-Bäck och Hans Bäck såg fram emot en spännande kväll med bra priser på utropen då intäkterna går till bra ändamål.
Christer och Ulla Davidsson, Eva André-Bäck och Hans Bäck såg fram emot en spännande kväll med bra priser på utropen då intäkterna går till bra ändamål. Foto: Anneli Malm

Minnesmästaren Jonas von Essen hade memorerat bordsplaceringarna och kunde lätt visa gästerna till rätt bord inför den trerättersmiddag som serverades av elever från Kavelbrogymnasiet och Drottning Blanka.

Många hade samlats i Valhall för att äta gott, umgås och bidra till de tre organisationerna.
Många hade samlats i Valhall för att äta gott, umgås och bidra till de tre organisationerna. Foto: Anneli Malm
Per och Siw Gustafsson hade trevligt på galan som var större än de räknat med.
Per och Siw Gustafsson hade trevligt på galan som var större än de räknat med. Foto: Anneli Malm
Liselott Wendt, Monica Gunnarsson och Anna-Karin Haglund från Sällskapet Jultomtarna, en av de tre organisationerna som galan arrangerades för.
Liselott Wendt, Monica Gunnarsson och Anna-Karin Haglund från Sällskapet Jultomtarna, en av de tre organisationerna som galan arrangerades för. Foto: Anneli Malm
Cecilia och Magnus Littorin såg fram emot en trevlig kväll och kanske skulle de köpa med ett konstverk hem.
Cecilia och Magnus Littorin såg fram emot en trevlig kväll och kanske skulle de köpa med ett konstverk hem. Foto: Anneli Malm
Minnesmästaren Jonas von Essen hade memorerat bordsplacering och visste precis vilket bord alla satt vid.
Minnesmästaren Jonas von Essen hade memorerat bordsplacering och visste precis vilket bord alla satt vid. Foto: Anneli Malm
Arvid Badh och Molly Andersson som går på restaurang- och livsmedelsprogrammet var två av alla elever som stod för serveringen under kvällen.
Arvid Badh och Molly Andersson som går på restaurang- och livsmedelsprogrammet var två av alla elever som stod för serveringen under kvällen. Foto: Anneli Malm
Gästerna kunde slå sig ned vid vackert dukade bord.
Gästerna kunde slå sig ned vid vackert dukade bord. Foto: Anneli Malm

Artikeltaggar

AuktionerJonas von EssenKavelbrogymnasietKvinnohuset TrananMusikNöje/KulturOrganisationerRickard ThunérRotarySkottlandSkövdeUnderhållningValhall

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.