Hoppa till huvudinnehållet

Lejonberg visar klass inför SM: ”En bra värdemätare”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Vilma Lejonberg gav styrkebesked.
Vilma Lejonberg gav styrkebesked. Foto: Mattias Olsson

Broddetorp GoIF:s Vilma Lejonberg har SM i Luleå i januari som mål. I helgen gav hon ett formbesked när Götalandsmästerskapen arrangerades i Halmstad.

Götalands i styrkelyft är för aktiva i västra Götaland inklusive Dalsland och Halland och Vilma Lejonberg visade att utvecklingen går åt rätt håll.

Vid SM-veckan i Skövde presenterade sig Vilma som är bosatt i Tibro och tävlar för Broddetorp med att sätta nytt svenskt rekord i marklyft på 197,5 kilo. Trots det hamnade hon precis utanför prispallen som fyra.

Nu vill Vilma upp på SM-pallen. Att döma vad hon presterade på Götalands är hon på rätt väg,

– Tävlingen blev en bra värdemätare på att träningen har gett resultat, kommenterar tränaren Yngve Wallander.

Vilma satte personliga rekord i alla delgrenar och sammanlagt. Hon vann sin klass och blev enligt poäng tredje bästa damlyftare.

– Hon klarade alla lyften i delgrenarna förutom det sista marklyftet på 210 kg, fortsätter Yngve som meddelar att adepten presterade 150 kg i knäböj, 77,5 kg i bänkpress och 200 kg i det avslutande marklyftet.

Svenska rekord kan bara slås på SM så det blir intressanta tävlingar i Luleå.

Artikeltaggar

SM-veckanStyrkelyft

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.