Hoppa till huvudinnehållet

Märkliga situationen: ”Dubbelkollar med Stockholm”

Publicerad:
Anton Strålman och Johan Wedin.
Anton Strålman och Johan Wedin. Foto: Bildbyrån

Det blev ett märkligt avslut på SHL-matchen mellan Rögle och HV71 där Oliwer Kaskis straffmål dömdes bort innan Rögle kunde avgöra.

– Jag kan inte regelboken så jag vet inte, säger veteranen Anton Strålman.

4–4 vid full tid och efter förlängning. Straffar fick avgöra bottenmötet mellan Rögle och HV71. Efter ett gäng svaga straffar fick Oliwer Kaski chansen att lägga HV71:s tredje straff.

Kaski försökte att skjuta, men fick bara minimal träff på pucken. Finländaren vispade dock till pucken en gång till och pucken satt mellan benen på Rögles målvakt Petr Kvaca.

Var det ett skott eller var det en dribbling?

I HV:s bås stod Anton Strålman – och skrattade. Tibrosonen var nog övertygad om att det var mål, men efter en lång videobedömning valde domaren Johan Wedin, från Skövde, att döma bort det.

– I samband med straffen skjuter HV-spelaren pucken mot mål. Därför är straffen avslutad. Nästa är en retur. Inget mål, förklarade Wedin i arenans högtalarsystem.

På nästa straff avgjorde istället Rögles Linus Sandin matchen. Efteråt fick Anton Strålman svara på frågor om den märkliga situationen.

– Domarna säger att de dubbelkollar med Stockholm (där finns SHL:s situationsrum) och kollar i regelboken. Skottfinten var ett avslut och när det är gjort så anser de att straffen är lagd, säger han till TV4Play.

Situationen var minst sagt svårbedömd. Visst såg det ut som att Oliwer Kaski försökte skjuta, men samtidigt kan han hävda att det var en skottfint.

Anton Strålman, som gjorde ett mål och en assist i matchen, var själv osäker.

– Jättesvårt. Rörelsen är fortfarande framåt. Jag kan inte regelboken så jag vet inte, men så länge man har kontroll och fortsätter straffen framåt tycker jag att det är mål, men det tyckte inte de.

HV ledde med 4–2 efter två perioder, men tappade.

– Vi reagerar istället för att agera och då tar de över matchen. Det är tufft, säger Strålman.

För HV var det trots allt fjärde matchen i rad där man fick med sig poäng.

– Vi spelar bra hockey emellanåt. Vi gör många bra saker över hela isen. Vi får ta med oss de bra bitarna och ta oss an Leksand på lördag.

Artikeltaggar

Ishockey

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.