Hoppa till huvudinnehållet

Skifte i IFK Skövde: ”Ett steg upp”

Publicerad:
Patrik Andersson blir ny assisterande tränare i IFK Skövde.
Patrik Andersson blir ny assisterande tränare i IFK Skövde. Foto: IFK Skövde FK

Patrik Andersson blir ny assisterande tränare till Charbel Abraham i IFK Skövde. Han ersätter Jörgen Ström.

– Jag vill bidra med de kunskaper jag har och mitt ledarskap som jag hoppas passar bra här, säger Patrik Andersson till IFK Skövdes hemsida.

IFK Skövde meddelar på sin hemsida att Jörgen Ström inte blir kvar i IFK Skövdes ledarstab. Nu kommer istället Tidaholms GIF:s huvudtränare från den här säsongen, Patrik Andersson, att assistera Charbel Abraham.

– Jag känner Charbel och spelarna sen tidigare. Många av spelarna har jag haft tidigare i både Skara och Tidaholm. Det känns väldigt bra. Sen har jag och Charbel inte samarbetat på det sättet tidigare, men vi har haft ett bra utbyte i år med spelare från IFK som varit utlånade till Tidaholm. Jag ser Charbel som en grym tränare, så jag hoppas kunna lära mig massor av att jobba med honom, säger Patrik Andersson.

IFK Skövde gjorde 2023 en stark säsong där det blev en tredjeplats i division 2 och ett DM-guld.

– Jag ser det som ett steg upp i division och ett steg upp i allting. Det känns som ett steg i rätt riktning i min fortsatta tränarkarriär.

Patrik Andersson fortsätter:

– Jag har bara varit assisterande en gång tidigare. Jag tror jag och Charbel har ungefär samma synsätt på fotboll. Sedan hoppas jag att vi kan utmana varandra i det som skiljer. Jag vill bidra med de kunskaper jag har och mitt ledarskap som jag hoppas passar bra här.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.