Hoppa till huvudinnehållet

Skövdekopplingar när Brynäs sänktes: Får de behålla segern?

Publicerad:
Anton Lundmark spelade i Skövde IK så sent som förra säsongen. Nu lyckas han fint i allsvenskan.
Anton Lundmark spelade i Skövde IK så sent som förra säsongen. Nu lyckas han fint i allsvenskan. Foto: JESPER ZERMAN

När Tingsryd besegrade Brynäs med 2-0 inför drygt 6 000 åskådare i Gävle var mycket med anknytning till Skövde IK inblandat. En match med efterspel ska tilläggas.

Emil Forslund och Anton Lundmark är visserligen från Tidaholm och respektive Grästorp, men har båda spelat i Hockeyettan med Skövde IK.

Nu bidrog de starkt till att sänka storfavoriten i allsvenskan.

Forslund som är lagkapten gjorde första målet och Lundmark förarbetade till det andra.

Matchen på onsdagskvällen slutade 2-0 till smålänningarna.

Fel namn i laguppställningen

Så långt borde väl att vara fröjd om det inte var för tröjan med nummer 22 på ryggen. Den användes av Pontus Netterberg, men det var aldrig noterat i laguppställningen, där fanns ett annat namn noterat, Algot Blomdahl-Arnoldsson.

När det uppdagades fick Netterberg lämna matchen och enligt Expressen så är det nu oklart om Tingsryd får behålla segern då Pontus Netterberg var högst delaktig i Forslunds mål.

Oscar Niklasson från Skövde var med och dömde matchen.
Oscar Niklasson från Skövde var med och dömde matchen. Foto: MAGNUS ANDERSSON

Hockeyallsvenskans Erik Ryman har fått ett meddelande från domarledningen. Han säger till Expressen om detta kan få några konsekvenser:

– Han har blivit diskvalificerad från den här matchen. De använder en spelare som inte finns med i lineupen. Jag har inte fått vetskap om hur domarna kom på det. Antingen måste han gjort en poäng eller utvisning, nånting har ju skett. De måste ha uppmärksammat i speakerbåset att han inte fanns med i lineupen. Jag vet inte hur det uppdagades. Men tränarna har signerat en laguppställning som inte är korrekt.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Magnus Mårtensson säger till Gefle Dagblad:

Det är fritt fram för Brynäs att lämna in en protest.

Klubben har två veckor på sig att lämna in en protest enligt de regler som gäller.

Niklasson dömde

Det kan tilläggas att Oscar Niklasson som innan han växlade till att döma matcher har ett förflutet som spelare i Skövde IK var en av två huvuddomare i matchen.

Artikeltaggar

Emil ForslundExpressenHockeyallsvenskanHockeyettanIshockeySkövde IKSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.