Hoppa till huvudinnehållet

Tränarprofilens nya uppdrag: ”Hoppas inte på för höga förväntningar”

Publicerad:
Gudmundur Magnusson blir ny huvudtränare i IFK Mariestad.
Gudmundur Magnusson blir ny huvudtränare i IFK Mariestad. Foto: Erik Wallskog

Gudmundur ”Gummi” Magnusson blir ny huvudtränare i IFK Mariestad. Därmed fortsätter en lång tränarkarriär.

– Jag har varit med så pass länge att jag funderar efter varje år om jag ska fortsätta. Om jag skulle träna något lag nästa säsong ville jag att det skulle vara något med en stabil och seriös träningsgrupp. Jag har fått ett väldigt fint intryck av IFK, säger han till Mariestads-Tidningen.

Gudmundur Magnusson har tidigare, bland annat, tränat Skövde AIK, IFK Skövde, Skövde KIK och Ljungskile SK. Den senaste säsongen var han huvudtränare i Ulvåkers IF.

Nu står det klart att han tar över IFK Mariestad.

– Jag hoppas inte alla har för höga förväntningar på mig bara. För att lyckas som tränare krävs en kombination av tränare, spelartrupp och klubb där alla bitar måste falla på plats.

Gudmundur Magnusson är ny tränare i IFK Mariestad.
Gudmundur Magnusson är ny tränare i IFK Mariestad. Foto: Erik Wallskog

Gudmundur Magnusson är till vardags lärare på fotbollsgymnasiet i Skövde och har genom yrket koll på ett gäng spelare i IFK Mariestads trupp.

– Jag har haft båda bröderna Gladh (Samuel och Teodor, reds. anm.) i skolan. Sedan hade jag Alfons Keymer under en tid i Skövde AIK. Det är killar som har en inställning som jag gillar.

IFK Mariestads sportchef, Yessin Ghaddab, är nöjd över att Gudmundur Magnusson tar över jobbet som huvudtränare i klubben.

– ”Gummi” är erfaren både som spelare och tränare. Han har varit framgångsrik på många olika nivåer och är såväl engagerad som ambitiös, säger han.

Sadettin Özdes följer med till IFK Skövde och blir assisterande tränare.
Sadettin Özdes följer med till IFK Skövde och blir assisterande tränare. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.