Hoppa till huvudinnehållet

Kurt Lindgren når hundra raka SAIK-matcher på plats

Publicerad:
Kurt och Simon Lindgren såg Skövde AIK spela 0–0 mot Brage på Domnarsvallen förra säsongen. Det var en av snart hundra raka matcher som Kurt Lindgrett har sett på plats.
Kurt och Simon Lindgren såg Skövde AIK spela 0–0 mot Brage på Domnarsvallen förra säsongen. Det var en av snart hundra raka matcher som Kurt Lindgrett har sett på plats. Foto: Anton Gustavsson

Hundra raka matcher – på plats.

När Skövde AIK möter Falkenberg i kvalet når Kurt Lindgrens svit tresiffrigt.

– Ett bra resultat är värt mer än den egna prestigen, säger han.

Trelleborg?

Ja.

Östersund?

Det också.

Borlänge en tisdag?

Självklart.

Division ett eller superettan?

Kurt Lindgren är där oavsett.

På torsdag ser han sin hundrade raka Skövde AIK-match på plats. Senaste gången han missade en match var när Skövde AIK, 21 november 2020, mötte Oskarshamn på bortaplan. Sedan dess har han sett rubbet, även om det var nära att ett bilhaveri ställde till det i Lund.

– Biljäveln kapsejsade några mil från arenan. Det blev en snabb tur med bärgningsbilen till verkstaden innan vi (Kurt och sonen Simon) fick springa till matchen.

Hur kom ni hem?

– Vi åkte med spelarbussen. Är det några problem så ställer de alltid upp.

Kurt och Simon Lindgren är Skövde AIK:s allra trognaste supportrar och har genom åren gjort sig kända för att stötta SAIK på plats, oavsett var och när matchen spelas. När Skövde AIK på torsdag möter Falkenberg i kvalet till superettan är Kurts svit uppe i blankt hundra raka matcher.

Missa inte:

Det var Kurt och Simon Lindgren som själva gjorde tifot till Skövde AIK:s match mot Helsingborg. Far och son Lindgren lade någonstans mellan sju och åtta timmar, en fredagskväll, på att fixa det.
Det var Kurt och Simon Lindgren som själva gjorde tifot till Skövde AIK:s match mot Helsingborg. Far och son Lindgren lade någonstans mellan sju och åtta timmar, en fredagskväll, på att fixa det. Foto: Mattias Olsson

Att se en match på teve istället för att ge sig ut på vägarna är inte ett alternativ, menar Kurt Lundgren.

– Det går inte att jämföra, fotboll ska ses live. Det är som natt och dag. Jag skulle inte drömma om att skita i att åka för att sitta och se matchen på teve. Glöm det.

Fortsätter jobba – för fotbollen

Det finns inte några undantag i Kurt Lindgrens filosofi. Han ser matcherna på plats och då inte bara seriematcherna utan han var även på plats när SAIK mötte FC Stockholm Internazionale och IK Franke från Västerås i svenska cupen.

Båda matcherna på bortaplan – på vardagskvällar.

– Jag och Simon turas om att köra. Någon gång har vi tagit tåget. Man kommer dit på något sätt, det gör man.

Blågults bottennapp: ”Vänder kappan efter vinden”

Hundra raka matcher ska bli till tvåhundra säger Kurt Lindgren och det oavsett om Skövde AIK håller sig kvar i superettan eller trillar ur.

– Jag fortsätter så länge jag står upp.

Han fortsätter:

– Tekniskt sett är jag pensionär, men jag har fortsatt att jobba en del och enda anledningen till det är fotbollen. Jag tror att jag bränner mellan 30- och 40 000 per år på att se Skövde AIK på plats och det förstår vem som helst att pensionen inte räcker till.

På senare tid har supporterverksamheten växt i Skövde och även om det vid vissa tillfällen ofta bara är Kurt och Simon på bortaläktaren har de allt oftare sällskap.

– Vi försöker få i gång ett intresse och på hemmamatcherna har det varit ganska bra drag. I Trelleborg var vi ett 15-tal och det är mycket för att vara Skövde. Spelarna uppskattar det och kommer alltid fram och tackar oss efter matchen.

– På bortamatcherna kommer många fram och pratar med oss. De vet att vi är få och att vi inte bråkar. Vi tar några öl och gapar lite, men det får man ju.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.