Hoppa till huvudinnehållet

Finalisterna i Blå hallen var nervösa in i det sista – men: ”Vi vann, vi vann!”

Publicerad:
Reporter Åsa Lord
Åsa Lord
asa.lord@sla.se
Erik Hohmann Svensson, Mia Cleryd, Moa Eriksson och Sofia Wistam lyssnar på Jocke Cleryds tacktal.
Erik Hohmann Svensson, Mia Cleryd, Moa Eriksson och Sofia Wistam lyssnar på Jocke Cleryds tacktal. Foto: Siw Kejonen

Som en av tre finalister till att bli Sveriges bästa butiksrestaurang var det minst sagt nervöst när det under torsdagskvällen var dags att avslöja vinnaren, inte minst för att Tiveds Lanthandels två medtävlare tillhör stora bolag. Det hjälpte dock inte ett dugg – David vann mot Goliat.

– Det känns magiskt, och jag vet inte vad vi hade gjort om vi inte vunnit, säger en lycklig Jocke Cleryd.

”Vi vann! Vi vann! Vi jävlar i min lilla låda vann! Vi är Sveriges bästa butiksrestaurang!” skriver ägarparet Jocke och Mia Cleryd i inlägget på Facebook, ögonblicken efter vinsten. När SLA når de trötta men lyckliga vinnarna har de precis landat i Tivedsskogarna igen och har en timme kvar innan det är dags att öppna butiken.

– Vi var första kategorin, och då var det ju nervöst – det hade inte varit roligt att åka hem som Stig Strand, man vill åka hem som Ingemar Stenmark. Men sedan blev vi ju Stenmark, skrattar Jocke, och tillägger att trots att Strand också var en skidåkare i världsklass spelade det ju ingen roll så länge det fanns en Ingemar Stenmark i backen också.

Positiv överraskning

Här förbereder sig gänget från Tiveden för finalen.
Här förbereder sig gänget från Tiveden för finalen. Foto: Tiveds Lanthandel

Bara att vara i Blå hallen var en upplevelse, och det var väldigt många människor på plats. Kvällens konferencier Sofia Wistam presenterade de tre nominerade butikerna.

– Folk blev väldigt glada över att det var någon liten som tog hem priset, de andra var ju ICA och Hemköp, och så var det lilla vi. Man blev positivt överraskade, många visste ju inte vilka vi var, berättar Jocke.

Är bland de tre bästa i Sverige: ”En plats du inte trodde fanns”

– Jag höll ett lite för långt tacktal, för jag ville få med hembygdsföreningen och Tivedens idrottsförening och så där. Nu är vi jättetrötta efter att ha firat hela natten, men det är det värt. Firandet började i Blå hallen och fortsatte i Gyllene salen där det var någon form av disco och barer och hå och hej. Sedan drog vi iväg och firade på söder i Stockholm. Men nu är vi hemma och öppnar klockan fyra, nu ska vi göra alla i byn stolta!

Juryns motivering

Alla vinnarna på galan i Blå hallen i Stockholms stadshus.
Alla vinnarna på galan i Blå hallen i Stockholms stadshus. Foto: Pressbild

Årets butiksrestaurang utmärker sig genom att visa stort mod och med kreativa och banbrytande idéer revolutioneras restaurangupplevelsen i butik. De arbetar aktivt med lokala leverantörer för att vara hållbara och miljömedvetna över tid.

Lyckliga vinnare.
Lyckliga vinnare. Foto: Tiveds Lanthandel
Mia och Joacim Cleryd med kökschefen Erik Hohmann Svensson och hovmästaren Moa Eriksson.
Mia och Joacim Cleryd med kökschefen Erik Hohmann Svensson och hovmästaren Moa Eriksson. Foto: Linda Vestman

Artikeltaggar

ButikerGalorHandelKarlsborgKarlsborgs kommunLaxå kommunSannerudSofia WistamSportStockholmTivedTivedens nationalpark

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.