Hoppa till huvudinnehållet

Nytt narkotikafall i Skövde – kopplas till andra pågående ärenden i landet

Publicerad:
Två män misstänkt för grovt narkotikabrott i Skövde och Motala och på fredagen häktades de vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Ärendet har kopplingar till andra pågående utredningar i landet.
Två män misstänkt för grovt narkotikabrott i Skövde och Motala och på fredagen häktades de vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Ärendet har kopplingar till andra pågående utredningar i landet. Foto: SLA

Två män, båda med adresser i Spanien, har gripits i Sverige misstänkta för grovt narkotikabrott i Skövde och Motala. Åklagaren är mycket förtegen om ärendet men bekräftar för SLA att fallet kan kopplas till andra pågående ärenden i landet. På fredagen häktades männen.

De två männen, en av dem född 1978 och den andre 1981, är skrivna på adresser i Spanien och i vart fall en av dem har utländsk nationalitet. Männen greps av svensk polis i tisdags eftermiddag, på exakt samma klockslag enligt uppgift i den häktningsframställan som SLA tagit del av.

Nekar till brott

Båda männen är enligt kammaråklagare Lars Johansson i Skövde misstänkta för grovt narkotikabrott i Skövde och Motala, men om de greps på samma plats i landet framgår inte av häktningsframställan där åklagaren begär dem häktade och den frågan vill han heller inte svara på.

Däremot framgår av framställan att en av dem efter att han hade anhållits ”förvarades” hos ”polisen Skövde”, för den andre gällde ”polisen Motala”.

Männen nekar till brott, men under fredagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

”Ingripande i tisdags”

I ärendet har polisen tagit narkotika i beslag, men vilket typ av narkotika det handlar om eller hur mycket vill Lars Johansson inte avslöja.

Kammaråklagare Lars Johansson är fåordig om ärendet där två män är misstänkta för grovt narkotikabrott, men han bekräftar för SLA att det finns kopplingar till andra pågående utredningar i landet.
Kammaråklagare Lars Johansson är fåordig om ärendet där två män är misstänkta för grovt narkotikabrott, men han bekräftar för SLA att det finns kopplingar till andra pågående utredningar i landet. Foto: Johan Espefält

– Men det är mängden beslagtagen narkotika som gör att misstanken gäller grovt narkotikabrott.

Hur själva gripandet gick till eller om det föregåtts av spaning under en tid från polisens sida vill åklagaren inte kommentera.

– Jag kan bara säga det som framgår av häktningsframställan, att det skedde ett ingripande i tisdags.

Kopplingar till andra fall

En av männen förekommer i det svenska belastningsregistret sedan tidigare, det bekräftar åklagaren.

– Den andre vet jag inte, men kanske gör han det utomlands.

Kan detta fallet kopplas till andra ärenden, här i området eller i landet?

– Det finns kopplingar till andra pågående förundersökningar i landet.

Handlar det om gängkriminalitet?

– Jag kan inte säga mer om vilket eller vilka ärenden det handlar om.

Åtal i fallet ska väckas senast den 1 december, är utredningen inte klar då måste åklagaren begära om åtalsförlängning.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättLars JohanssonMotalaNarkotikabrottSkövdeSpanien

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.