Hoppa till huvudinnehållet

Oroligt i Skövde – lugnt i Falkenberg

Publicerad:
Falcon Alkoholfri Arena är redan godkänd för allsvenskt spel.
Falcon Alkoholfri Arena är redan godkänd för allsvenskt spel. Foto: PETTER ARVIDSON

Snö och kyla skapar oro kring Södermalms IP.

I Falkenberg är det lugnt.

– Gräsmattan är jättebra och har varit, om inte bäst, så en av de bättre i serien. Arenan håller elitklass och den är fräsch, säger Eric Nilsson som är kommunikatör i Falkenbergs FF.

24 timmar efter att biljetterna släppts har Falkenbergs FF redan sålt 1 500 biljetter till kvalmatchen mellan FFF och Skövde AIK. En bra bit över 3 000 åskådare väntas till Falcon Alkolholfri Arena nästa torsdag.

– Vi tror mycket på vårat lag och har goda förhoppningar om att gå upp, säger Eric Nilsson som är kommunikatör hos Falkenbergs FF.

– Publiksnittet i ettan i år ligger på ungefär 1 400 och vi hoppas på över 3 000 åskådare.

Flyttar toppmatch – undviker krock

Intresset för bortamatchen är också stort.

– Vi håller på att fylla fjärde bussen nu och har ställt en fråga till Skövde om vi kan få tillgång till fler biljetter. Nu var det 310 biljetter vi kunde få och det känns som att det är lite för lite. Det är inte bara folk som åker i bussarna, utan många åker på egen hand.

Eric Nilsson fortsätter:

– Självklart skulle det vara en fördel för oss om det blev spel på neutral plan.

Falcon Alkoholfri Arena.
Falcon Alkoholfri Arena. Foto: KRISTER ANDERSSON

Falkenberg erbjuder Skövdesupportrar 600 biljetter.

– Jag vet att Skövde håller på att fylla en buss, men som jag har förstått det blir det max 50 personer som kommer.

Det kan bli spel i Borås för SAIK: ”Är alternativ två”

När det i Skövde finns oro över om hemmamatchen i kvalet kommer att kunna spelas på Södermalms IP är det i Falkenberg lugnt. Falcon Alkoholfri Arena invigdes 2017 och är godkänd för spel i allsvenskan. Publikkapaciteten är 5 500 och i Falkenberg är man inte oroliga över om det ska gå att spela kvalfotboll på hemmaplan.

– Nej, det är vi inte. Gräsmattan är jättebra och har varit, om inte bäst, så en av de bättre i serien. Arenan håller elitklass och den är fräsch.

Vännerna möts i kvalet: ”Vet vilken resa Skövde gjort”

Hemmastarka lag

Arenan är redan godkänd för spel i allsvenskan om FFF skulle lyckas klättra hela vägen tillbaka till högsta serien.

– Vi har gjort fem säsonger i allsvenskan och innan vi åkte ur superettan så hade vi 19 säsonger i rad i elitfotbollen, alltså superettan eller allsvenskan. Nu vill vi gärna ta oss upp i superettan.

Både Skövde AIK och Falkenberg har varit hemmastarka under säsongen. SAIK avslutade superettan med att vinna fem raka hemmamatcher. Falkenberg vann 14 av 15 matcher i division ett på Falcon Alkoholfri Arena.

– Vi har varit väldigt bra hemma, men har samtidigt bara tre förluster på hela säsongen så vi har varit bra borta också. Det blir nog bra matcher.

Stora oron: ”Vi har bett om reglerna”

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.