Hoppa till huvudinnehållet

Återtog titeln bland damerna – ny segrare på herrsidan

Publicerad:

Våmbs IF arrangerande Skövde Futsalcup för tolfte gången i Arena Skövde. Qvidings damer och IFK Värsås herrar var på plats för att försöka försvara sin titel, men det lyckades inte. I stället blev det Valtorps IF och Falköping Futsal Club som lämnade som segrare.

På damsidan kan vi konstatera att förra årets vinnare Qviding från Göteborg åkte ur på straffar mot Vartofta SK med 4–5.

I det läget låg vägen till turneringsseger öppen för Falköpings Futsal Club som genom åren skördat stora framgångar i futsal. Bland annat har de vunnit den här cupen vid tre tillfällen.

Laget tog en tung seger mot Skultorps IF i kvartsfinal med 2–0. Notabelt är att lagen möttes redan i gruppspelet och då slutade matchen med 1–1.

Det kan nämnas att hemmaklubben Våmbs IF hade ett lag i kvartsfinal, men där blev de slutliga finalisten Skoftebyn för svår och kunde vinna med 2–0 efter de 1x15 minuter som gällde i gruppspelet.

Damklassen blev i stort sett det samma som ett kommunmästerskap där tre av fyra lag i semifinalerna hör hemma i Falköping, förutom Falköpings Futsal Club även Vartofta SK och Kinnarp-Slutarps IF. Endast Skoftebyn från Vänersborg lyckades tränga sig in i semifinal och där vann de mot Vartofta med 3–0.

Nu blev det final mot Falköping som visade sig vara för svart och de tog ytterligare en finalseger i Våmbs årliga futsalturnering. Finalen slutade 2–1.

Värsås ut i semi

I herrklassen var IFK Värsås titelförsvarare och såg efter ett övertygande gruppspel ut att ligga bra till att ta hem totalsegern även den här gången. Gruppspelet innebar tre segrar och 7–0 i målskillnad. Kvartsfinalen innebar vinst med 4–0 mot Nol IK från Ale kommun.

I semifinalen väntade sedan IFK Tidaholm som förlorade mot Töreboda i gruppen, men nu fick Tidaholm hål på Värsås och vann med 3–2.

Vann efter förlängning

I finalen kom Valtorps IF som besegrade Tomtens IF i semifinal med 3–0 för motståndet. Valtorp hade i kvartsfinalen även avfärdat arrangerade Våmbs IF med 2–0.

På förhand kanske IFK Tidaholm var favorit, men Valtorp visade att hade tänkt att vika ner sig. Det blev en målmässigt jämn match där Valtop kunde avgöra i förlängning. Finalen slutade 2–1 och stor glädje efteråt naturligtvis.

Det ska det också nämnas att BK Trix från Karlsborg som bara tog en poäng i gruppspelet sedan kom igen starkt och vann B-final efter vinst mot Stenstorps IF med 3–0. (SLA)

Resultat - slutspel

Damer: Kvartsfinaler: Sils IF–Kinnarp-Slutarps IF 1–2, Falköping Futsal Club–Skultorps IF 2–0, Qviding FIF–Vartofta SK 4–5 efter straffar, Våmbs IF Grön–Skoftebyns IF 0–2. Semifinaler: Kinnarp-Slutarp–Falköping Futsal Club 0–4, Vartofta–Skoftebyn 0–3. Final: Falköpings Futsal Club–Skoftebyn 2–1.

B-final: Stureby FF 2–Våmbs IF 4–1.

Herrar: Kvartsfinaler: IFK Tidaholm–Emtunga/Tråvad/Larv 3–1, IFK Värsås–Nol IK 4–0, Valtorps IF–Våmbs IF 2–1, Töreboda IK–Tomtens IF 3–4 efter straffar. Semifinaler: IFK Tidaholm–IFK Värsås 3–2, Valtorps IF–Tomtens IF 3–0. Final: IFK Tidaholm–Valtorp 1–2 efter flrlängning.

B-final: Stenstorps IF–BK Trix Karlsborg 0–3.

Artikeltaggar

FutsalIFK TidaholmIFK VärsåsQviding FIFVåmbs IFVartofta SK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.