Hoppa till huvudinnehållet

Fyra poäng av Jesper när SIK körde över Borlänge: ”Bud på ännu fler”

Publicerad:
Jesper Andersson svarade för två mål och två assist i segern.
Jesper Andersson svarade för två mål och två assist i segern. Foto: Mattias Olsson

Skövde IK stod för en stark insats i söndagens hemmamatch mot Borlänge HF. Det dröjde visserligen till slutet av den första perioden innan man lyckades göra mål. Men sedan öste man på ordentlig. Främst var det kedjan med Jesper Andersson, Thomas Lee och Emil Smedberg som var extra framstående och låg bakom fyra mål. Till slut vann SIK med 6–2.

– En bra match av oss. Vi hade bud på ännu fler mål. Men vi fick tre poäng och det är det viktigaste, säger Jesper Andersson.

Andersson svarade själv för två mål och två assist mot Borlänge, och kedjan med Andersson, Thomas Lee och Emil Smedberg var framgångsrika och låg bakom fyra av de sex målen.

– Det är alltid kul när det studsar rätt, konstaterar Jesper Andersson.

Det dröjde dock ett tag innan de blev något mål i matchen mot Borlänge, men i den sista minuten av den sista perioden satte Thomas Lee dit pucken framspelad av just Jesper Andersson.

I den andra perioden lossnade det desto mer. Skövde IK svarade för tre mål i perioden och tryckte på ordentligt under stora delar av perioden. Här kunde det mycket väl blivit ännu fler mål. Borlänge fick bara iväg ett skott på mål under hela perioden. Det gick dock in.

Även i den tredje perioden kontrollerade SIK händelserna. Jesper Andersson gjorde sitt andra mål i matchen, och efter ytterligare varsitt mål slutade det 6–2 till SIK.

Trivs ihop

Jesper Andersson trivdes utomordentligt bra med sina kedjekamrater.

– Det har känts bra på träningarna, och senaste matchen kunde vi gjort mer mål, men vi klickar bra ute på isen.

Vad är det som gör att det fungerat så bra ihop?

– Svår fråga, ha ha. Men alla tre gillar att lira pucken och har väldigt mycket fart. Det är nog framför allt vår fart som gör att det fungerar så bra, och så har vi kul där ute på isen. Det känns riktigt bra. Jag hoppas vi får fortsätta ihop.

Det blev gott om måljubel för SIK i matchen mot Borlänge.
Det blev gott om måljubel för SIK i matchen mot Borlänge. Foto: Mattias Olsson

Kedjan är ganska nykomponerad.

– Det var efter uppehållet vi började spela ihop och det har fungerat bra. Det är bra att ta med sig en bra känsla till derbyt, då får vi försöka fixa tre nya poäng, säger Jesper Andersson.

Du var inte så långt ifrån att göra hattrick i dag?

– Jag får väl spara det till ett annat tillfälle.

Matchfakta

Hockeyettan Västra

Skövde IK–Borlänge HF

6–2 (1–0, 3–1, 2–1

Första perioden: 1–0 (19.15) Thomas Lee ass Jesper Andersson.

Utvisningar: SIK -, BHF: 2 minuter. Skott: 12–5

Andra Perioden: 2–0 (1.27) Jesper Andersson ass Lee, 3–0 (6.37) Alexander Artursson ass Lukas Smith, Josh Laframboise, 4–0 (12.19) Emil Smedberg ass Andersson, Adam Thilander, 4–1 (14.13) Marcus Kivelä Carlzon ass Mikael Taylan, Casper Östberg.

Utvisningar: SIK: 2 min, BHF: 2 min. Skott: 19–1

Tredje perioden: 5–1 (4.56) Alexander Henriksson ass Thilander, Gustav Lindberg, 6–1 (8.54) Andersson ass Lee, 6–2 (12.57) Viktor Sandell ass Patric Colton, Taylan.

Utvisningar: SIK: 4x2 minuter BHF: 5x2 min. Skott: 19–9. Totalt: 50–15

Publik: 827

Artikeltaggar

IshockeySkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.