Hoppa till huvudinnehållet

Sean Banan tar Djungelboken till Skövde: ”Som bananen i skalet”

Publicerad:
Sean Banan spelar kung Gibbon i Djungelboken.
Sean Banan spelar kung Gibbon i Djungelboken. Foto: Pressbild

Mowgli, Shere Khan och Baloo kommer alla till Skövde.

Den 25 november äntrar Djungelboken - The Musical, Arena Skövdes scen.

Vem har en given roll i ensemblen? Sean Banan, förstås.

– Det här är bland det roligaste jag har gjort, säger han till SLA.

Sina Samadi, känd av en hel nation som Sean Banan, har varit älskad av barn och unga i långt över tio år. Med erfarenhet av allt från tv, utsålda arenor och en egen långfilm, hade han egentligen gjort allt fram tills för ett år sedan.

Nämligen att vara med i en musikal.

– Det är nästan det enda jag aldrig gjort innan, men när jag fick manuset så kände jag att jag var tvungen att vara med. Jag älskade manuset direkt och tyckte att rollen passade mig perfekt, säger Sean Banan till SLA.

I den något omskrivna musikalversionen av Djungelboken är kung Louie inte med, utan har istället ersatts av kung Gibbon. Det är den rollen som Sean Banan spelar.

– Rollen passar mig perfekt, som bananen i skalet. Jag har en häftig dräkt på mig, men jag tror att det nästan skulle gå lika bra att ställa ut mig som jag är på scenen, säger Sean med ett stort skratt.

En omtyckt föreställning

Djungelboken är en musikal där hela familjen är välkommen.
Djungelboken är en musikal där hela familjen är välkommen. Foto: Pressbild

Musikalen har spelats i några år, men för Seans del började just hans resa i den här ensemblen för runt ett år sedan.

Responsen från publiken har varit enorm.

– Det jag älskar mest är publikresponsen. Efter varje gig stannar vi kvar och tar bilder och pratar med alla som vill, tills dess att den sista personen gått hem. När man väl får träffa alla och se hur glada de är, så gör det något med en själv. I’m a happy man!

Showen, som kommer till Skövde lördagen den 25 november, är skriven på ett sätt som inkluderar publiken.

– Det är inte bara sång och dans, utan vi inkluderar mycket akrobatik och publiken får vara med och interagera. Det är en riktigt rolig och välskriven musikal, oavsett hur gammal man är, säger Sean Banan.

Artikeltaggar

MusikalerNöje/KulturSean BananShowerSkådespelareSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.