Hoppa till huvudinnehållet

Vittnen sökes i samband med skadegörelse – soprum brann med öppna lågor

Publicerad:
Branden rubriceras som skadegörelse och polisen söker efter vållande. Genrebild.
Branden rubriceras som skadegörelse och polisen söker efter vållande. Genrebild. Foto: Herman Rydeberg

Räddningstjänst larmades till Södra Ryd med anledning av en brand på söndagen. Det visade sig vara ett soprum som brann med öppna lågor. Polisen söker nu efter vittnen i samband med händelsen.

En friliggande soprum på Timmervägen i Södra Ryd, Skövde kommun, brann med öppna lågor under söndagen. Larmet inkom till 112 vid klockan 17.44.

Räddningstjänst och polis var snabbt på plats. Enligt stationsbefälet brann det ”ganska rejält” och brandmännen fick vara kvar ett tag för efterarbete.

– Men det var ingen spridningsrisk, säger Fredrik Bergström på polisen.

Ingen person ska heller ha kommit till skada.

Vad som orsakat branden är inte känt, men polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Vi har ingen gärningsman, så där är vi intresserade av uppgifter. Om någon sett eller hört något, säger Fredrik Bergström avslutningsvis.

Tipsa polisen

Ring och tipsa på 114 14. Du kommer till ett talsvar. Säg ”tips” för att komma vidare.

Ring alltid 112 vid akuta ärenden. Det kan till exempel handla om att du ser någon som håller på att begå ett rån eller ett inbrott.

Har du en generell fråga eller synpunkt, använd våra kontaktformulär för rikspolischefens kansli och nationella avdelningar samt regioner istället.

Källa: polisen.se

Texten kan uppdateras.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.