Hoppa till huvudinnehållet

Brant intäktsfall för Tibro Industrifastigheter AB – ner 43,7 procent

Publicerad:

Tibro Industrifastigheters årsredovisning för 2022 är klar. Verksamhetens omsättning minskar med 43,7 procent och blev 2022 cirka 17 miljoner kronor. Resultatet före skatt är omkring minus 3,1 miljoner kronor. Det är en nedgång med ungefär 13 miljoner kronor.

Rörelseresultatet gick från drygt 7,4 miljoner kronor till omkring minus 700 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus fyra procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 24,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Ehcc Fastigheter i Tibro Aktiebolag.

Fakta om Tibro Industrifastigheter

Tibro Industrifastigheter grundades 2000. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler. Företaget är ett av fyra i koncernen där Ehcc Fastigheter i Tibro Aktiebolag är moderbolag.

Styrelseordförande är Holger Bengt Erik Carlsson (41).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Tibro Industrifastigheter det 215:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler.

Företaget är också det 1069:e största i landet. Det finns 874 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivTibro kommunVästra Götalands län

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.