Hoppa till huvudinnehållet

Vårens succé ska upprepas – öppet hus med fokus på vårdyrket

Publicerad:
Förra året fanns bland annat Skövdes vårdskolor på plats för att informera om sina utbildningar.
Förra året fanns bland annat Skövdes vårdskolor på plats för att informera om sina utbildningar. Foto: Elof Johansson

Tibro kommuns socialförvaltning upprepar vårens succé med öppet hus. Intresserade välkomnas tisdagen den 5 december till Allégården för att få en inblick i vård- och omsorgsarbetet.

I våras provade socialförvaltningen ett nytt grepp för att få fler att vilja satsa på vårdyrket. Socialtjänstens egna verksamheter liksom vårdskolor i Skövde fanns på plats och informerade om vad de har att erbjuda.

Enligt arrangören blev det succé, så nu vill man göra om det med lite förbättringar och fler utställare.

Främst riktar sig öppethus-kvällen till personer som är nyfikna på att jobba inom kommunens sociala verksamheter. Men man kan också komma om man är intresserad av att få veta hur Tibro kommun arbetar med vård, omsorg och socialt stöd.

Personal inom förvaltningen kommer att visa och berätta hur de arbetar. Det är företrädare för yrkeskategorierna undersköterskor, sjukgymnaster, sjuksköterskor, personliga assistenter, arbetsterapeuter, behandlare, myndighetshandläggare, rehabassistenter, servicemedarbetare och chefer.

Besökare får även träffa lärare och elever från vård- och omsorgsutbildningarna som erbjuds på gymnasieskolorna och yrkeshögskolan i Skövde: Gymnasium Västerhöjd, Drottning Blankas Gymnasieskola, Praktiska Gymnasiet och Yrkeshögskolan i Skövde.

– Både högstadieelever som ska göra sitt gymnasieval, alla som är intresserade av att jobba hos oss och allmänheten får möjlighet att se mer av vilka olika verksamheter vi har. Det blir ett sätt för oss att låta besökare få möta vår personal ansikte mot ansikte. Öppet hus är också en viktig pusselbit i vår rekrytering, säger Elin von Harten, enhetschef för kommunens pool- och vakansförmedling, på kommunens hemsida.

Plats för öppet hus är Tibro kommuns socialförvaltning i Allégårdens entré på Fredsgatan 38.

Artikeltaggar

TibroTibro kommunVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.