Hoppa till huvudinnehållet

Vilya hyllades för sin prestation i TV-pucken

Publicerad:
Vilya Eklind hyllades under Tibro IK:s senaste hemmamatch.
Vilya Eklind hyllades under Tibro IK:s senaste hemmamatch. Foto: Elof Johansson

Vid årets upplaga av TV-pucken deltog Vilya Eklind från Tibro i Västergötlands lag för tjejer och spelade final mot Dalarna. Prestationen uppmärksammades under Tibro IK:s senaste hemmamatch.

Tyvärr blev det förlust i finalen, men ändå bra att komma två för Västergötland. Tibro har haft spelare med i både tjej- och killag tidigare, men ingen har kommit så långt som Vilya gjorde nu.

Säsongen har varit lång och många träningstillfällen har hon varit med om. Träningarna har varit förlagda till Vänersborg, så hon har rest dit fem gånger i veckan och dessutom en match i veckan.

Vanligtvis spelar hon i Tibro IK:s killag och trivs med det.

– Det är kul att spela med killarna. Det är mer fart och lite tuffare där än i tjejlagen. Ibland händer det att om jag tacklat en kille lite grann så kan det bli mycket mer tillbaka bara för att man är tjej. Det är bra med lite hårda tag ibland, annars lär man sig inget. Jag vill gärna satsa på ishockeyn, så det får man tåla. Det fordras mycket när man vill bli proffs, säger Vilya med glimten i ögat.

Vilya Eklind fick en gåva av Tibro IK genom Rasmus Hägg.
Vilya Eklind fick en gåva av Tibro IK genom Rasmus Hägg. Foto: Elof Johansson

Hon har efter finalen besökt Jönköpingslaget HV och provspelat i deras tjejlag några gånger. Hon ska fortsätta med det och se hur långt det räcker, resorna blir ju lite kortare då också.

För att hon kommit längst av alla Tibro-ungdomar i TV-puck-sammanhang fick hon motta en liten gåva av Tibro IK. Den delades ut det i matchpausen mellan Tibro och Töreboda.

– Vi är mycket stolta och glada över att du har gått så långt som till final i TV-pucken. i tror verkligen på att du kommer att lyckas i din framtida satsning. Du är samtidigt en stor inspirationskälla för andra tjejer i Tibro som spelar hockey, säger Rasmus Hägg, ordförande i Tibro IK, och räckte över gåvan samtidigt som publiken hyllade henne med applåder.

Artikeltaggar

IshockeyTibroTibro IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.