Hoppa till huvudinnehållet

Lång bilkö till julmarknaden på Knistad

Publicerad:
I helgen var det Knistad julmarknad, men ”3xJohansson” tycker att det funkade dåligt med trafikflödet i samband med marknaden.
I helgen var det Knistad julmarknad, men ”3xJohansson” tycker att det funkade dåligt med trafikflödet i samband med marknaden. Foto: Annika Elwing

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

November, kallt och grått, i bästa fall lite snö – visst piggar det upp med en julmarknad? De duggar ju tätt nu. En av de mer välbesökta häromkring är den på Knistad, men kanske tyvärr den mest otillgängliga trafikmässigt sett.

Trots att det i år gick bussar från centrum, vilka borde ha avlastat, fick vi som valde att ta bilen tillbringa en dryg timma i en kilometerlång kö som med snigelfart flyttade sig vägen framåt. Ganska trist, onödig irritation uppstår, barn som ledsnar, hundar som behöver komma ut och så vidare. För att inte tala om all koldioxid som spys ut med bilar på i stort sett tomgång. Klimataktivisterna förfasar sig.

Man undrar, hur gör alla andra för att lösa sina parkeringsproblem? Vid Knistad finns ju stora öppna fält som kanske så här års kunde fungera som tillfällig parkering. Bortsett från detta var julmarknaden helt okej. Tack för i år och god jul.

3 x Johansson

Artikeltaggar

HusdjurJulmarknaderSnöTrafik