Hoppa till huvudinnehållet

Nyårslöften är till för att brytas

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är sällan jag sätter egna nyårslöften annat än de klassiska varje år som jag vet ändå kommer att brytas. Jag har fortfarande inte sprungit milen eller blivit mer hälsosam trots att det legat högst upp på nyårslöftelistan senaste åren. Det faller sig alltså mest naturligt att det får stå kvar och att det får brytas. Men varje år brukar jag tänka att pröva något nytt är alltid spännande.

Så minst sagt i år har jag kavlat upp ärmarna för att i år har jag bockat av cykeltävling med hunden, sticka en tröja, köpt skidor och även i fredags var jag på min första hårdrockskonsert. Jag har förvisso sett diverse större rockartister på festivaler tidigare, men då har jag inte varit där i syftet för att se dom utan man har stannat och tittat på någon låt för att sedan skutta vidare till vad som varit det riktiga målet.

Så när min sambo frågade om jag ville följa med på Raised Fists konsert gav jag ett tveksamt ja. Det var med rätt låga förväntningar jag klev in i Valhall under fredagskvällen då det var något helt annat än vad jag är van vid men blev ändå positivt överraskad. Betydligt lugnare på ett sätt än mina house-konserter jag varit på senaste tiden, exakt på vilket sätt är väl svårt att säga. Men jag behövde inte stå och headbanga utan vi höll oss lite längre bak och en konsertupplevelse är alltid trevligt även om musiken inte vanligtvis tillhör min spellista.

Nästa grej på att göra något jag aldrig gjort förut kanske faller sig in mer på nästa år, det beror helt på när skidspåren på Billingen öppnar. Men jag har ett par skateskidor på ingång och det är med skräckblandad förtjusning jag ska ge mig ut i spåren. Sist jag stod på ett par längdskidor var nog på 90-talet och vi fick i lågstadiet åka runt idrottsplanen i äkta Vasaloppsanda. Så nu är det dags igen, dock lite längre spår än det som drogs upp runt elvamannaplanen och den här gången kommer jag sitta ihop med en hund framför. Har jag inte brutit ett ben innan säsongen är slut är jag nöjd.

Men med rockkonsert i ryggsäcken och skidsäsong runt hörnet känner jag mig redo för nästa år. Vi fortsätter att lägga samma nyårslöften jag har haft i flera år och en dag kanske jag kan bocka av dom men fram tills dess finns det lite andra saker jag skulle vilja pröva nästa år – vad det är får jag lov att återkomma med men högst upp står den där resan till Skottland som jag och mamma har pratat om i flera år som jag verkligen blir av.

Kanske är det lite tidigt att prata om vad man vill göra nästa år, men tiden går verkligen så fort att det snart börjar vara dags att planera semestern. Men en dag i taget nu.


Hiss: Såg solen på väg till Ulricehamn i söndags, om än det bara var en snabb blänkare.

Diss: Veterinärbesök, skönt att få hunden frisk men nog svider det lite i plånkan.

Artikeltaggar

BillingenDjur och naturFestivalerHusdjurMusikRaised FistSkidåkningSkidorSkottlandValhall