Hoppa till huvudinnehållet

Deltog i Skaraborgscupen: ”Det gick verkligen jättebra”

Publicerad:
Reporter Åsa Lord
Åsa Lord
asa.lord@sla.se
Saltogruppen tränas av Anna Sandberg, Karin Holmberg och Malin Engström.
Saltogruppen tränas av Anna Sandberg, Karin Holmberg och Malin Engström. Foto: Karlsborgs Gymnastikförening

När Mariestads gymnastikklubb arrangerade Skaraborgscupen plockade Karlsborgs Gymnastikförening med sig ett helt gäng priser.

– Vi är så glada och stolta över våra duktiga barn och ungdomar och ledare, säger föreningens Carina Nyberg.

Skaraborgscupen utspelade sig i i Novab arena där gymnaster från sex olika städer i Skaraborg samlades. Truppgymnastiken i Karlsborg deltog med tre lag; Rondatgruppen/Encante för de som är 7 år och uppåt, handvoltgruppen/Rockstjärnorna för de som är 10 år och uppåt och saltogruppen/Smurfarna, även här för 10-åringar och uppåt.

– Det gick verkligen jättebra för Karlsborgs Gymnastikförening; handvoltsgruppen tog första pris i airtruck/matta och i trampett/hopp, och dessutom tredje pris i show/dans under namnet ”Rockstjärnorna”, berättar Carina.

Fick fina betyg

Rondatgruppen/Encante
Rondatgruppen/Encante Foto: Karlsborgs Gymnastikförening

Föreningens saltogrupp tog tredje pris i både airtruck/matta och trampett/hopp – och första pris i show/dans under namnet ”Smurfarna”. Dessutom deltog rondatgruppen/Encante i airtruck/matta och trampett/hopp samt show/dans och fick fina betyg av domarna.

– Det var tävlingar hela dagen i olika tävlingsgrupper; man tävlar i olika klasser, dels beroende på hur gammal man är och dels vilken svårighetsgrad man tävlar i, förklarar Anna Sandberg, verksamhetsansvarig för truppsektionen.

Man tävlar i olika klasser från 9 och uppåt, där svårighetsgraden blir högre ju lägre siffra det handlar om. andvoltsgruppen tävlade i nivå åtta och saltogruppen i nivå sex. Karlsborgs första lag, rondatgruppen, började redan klockan åtta på morgonen med sina tävlingar.

Består av olika åldrar

Karlsborgs Gymnastikförening
Karlsborgs Gymnastikförening Foto: Karlsborgs Gymnastikförening

– De tävlade i nivå nio, men eftersom de är så unga får de inte tävla om placeringar. Man måste vara minst 10 år för det, men man visar upp sig och får information om hur domarna har bedömt och de fick jättepositiva omdömen: ”ni var så duktiga, det var inte så mycket ni kunde förbättra”. Det var jätteroligt, tycker Anna.

Något annat som gör att man får hålla tungan rätt i munnen, är att tävlingarna på de olika nivåerna inte har med åldrar att göra från 10 år och uppåt.

– Det kan vara tjejer och killar som är 12-14 år som tävlar i nivå 8, och sedan kan det vara sådana som bara är 10 år som tävlar i nivå 4, eftersom det har att göra med vad man klarar för svårighetsnivå på momenten, säger Anna och fortsätter:

Det viktiga är att man tävlar på en nivå där man är säker på det man gör, behärskar sina saker, vilket jag tycker är sunt.

Pirrig stämning

Rondatgruppen som tränas av Malin Birath, Annelee Karlström och Lina Frisk.
Rondatgruppen som tränas av Malin Birath, Annelee Karlström och Lina Frisk.

Stämningen i lagen av pirrig men ändå fylld av självförtroende – särskilt hos de yngsta:

– De är så härliga; ”jag tror det här kommer gå så bra, vi är väldigt duktiga” – självförtroendet var på topp och att det gick så bra är de verkligen värda.

– Vi sliter och tränar flera gånger i veckan, släpar på våra redskap och måste även åka till Skövde regelbundet för att träna. De tränar så pass svåra saker nu, som är farliga att köra i Karlsborg där vi inte har förutsättningarna, men vi hoppas att kommunen ser till att även vi får det vi behöver när man projekterar för nya Moliden, avslutar Anna Sandberg.

Salto/Smurfarna och Handvolt/Rockstjärnorna.
Salto/Smurfarna och Handvolt/Rockstjärnorna. Foto: Karlsborgs Gymnastikförening

Artikeltaggar

DansKarlsborgMariestadShowerSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.