Hoppa till huvudinnehållet

Thella stod för fem mål – U17-landslaget slutade sist i träningsturnering

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Thella Johansson.
Thella Johansson.

I förra veckan spelade det svenska U17-landslaget Scandiberico Cup. Skövde HF-spelaren Thella Johansson gjorde totalt fem mål i turneringen där det svenska U17-landslaget slutade sist efter en oavgjord match och två förluster.

Turneringen spelades i Spanien, närmare bestämt i Cuenta. Det svenska U17-landslaget inledde turneringen i torsdags mot just hemmanationen Spanien.

I den inledande matchen blev det förlust med klara 27–17.

I den andra matchen väntade Norge. Då gick det betydligt bättre för svenskorna. Norge var i förarsätet nästan hela matchen, men Sverige fick till en stark avslutning, och lyckades nå fram till ett oavgjort resultat. Matchen slutade 28–28 och i den här matchen svarade Thella Johansson för två av målen.

När Sverige avslutade turneringen mot Portugal stod Thella Johansson för sin målmässigt bästa match. Johansson gjorde tre mål, och Sverige var i ledningen i början av den andra halvleken, men tappade och förlorade med 24–18.

Sverige slutade fyra i turneringen och Skövde HF:s Thella Johansson stod för fem mål sammanlagt.

Artikeltaggar

HandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.