Hoppa till huvudinnehållet

Först matchhjälte i derbyt – nu är SIK:s Karl Jonsson uttagen i veckans lag

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Karl Jonsson har blivit uttagen i veckans lag.
Karl Jonsson har blivit uttagen i veckans lag. Foto: Anton Gustavsson

Först blev han matchhjälte i derbyt mot Mariestad. Det följdes upp med ett nytt mål och en ny seger mot Tranås. Nu har Skövde IK:s Karl Jonsson blivit uttagen i veckans lag i Hockeyettan.

Ja, det har varit en bra vecka för Karl Jonsson. Två vinster på två möjliga, dessutom målskytt i båda matcherna och dessutom matchhjälte i derbyt mot Mariestad. Det var kanske inte helt oväntat att Karl Jonsson fick en plats i veckans lag efter de insatserna.

SIK stod som derbysegrare efter sent avgörande: ”Magiskt”

Uttagningen motiverades på följande sätt på Hockeyettans hemsida:

"Med 56 sekunder kvar av bortaderbyt mot Mariestad höll sig backen framme och smackade dit det matchavgörande 4-3-målet med ett välriktat skott. Det är så man skriver in sig i fansens historieböcker om man spelar i den röda Skövde-tröjan och backen Jonsson, som hittills under säsongen figurerat sparsamt i poängprotokollet, fick uppenbarligen mersmak för hemma mot Tranås skickade han in ytterligare ett mål och visade vägen mot seger i en tät match där Skövde-backarna dessutom fick slita ont för att freda kassen och storspelande keepern Felix Tengvall mot de framstormande gästerna. Skövde behöver mer leverans från backplats, kanske är Jonsson svaret på vad de söker”.

Artikeltaggar

IshockeyKarl JonssonSkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.