Hoppa till huvudinnehållet

Ta en ny diskussion om underlaget på Södermalms IP

Publicerad:
Hybridgräs på Guldfågeln Arena i Kalmar. Signaturen ”Riktigt gräs är skönare” tycker att man ska tänka om och anlägga hybridgräs när Södermalms IP görs om.
Hybridgräs på Guldfågeln Arena i Kalmar. Signaturen ”Riktigt gräs är skönare” tycker att man ska tänka om och anlägga hybridgräs när Södermalms IP görs om. Foto: Patric Söderström/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu när upprustningen av Södermalms IP försenas, på grund av överklaganden gällande friidrottsarenan i Södra Ryd, borde det rimligtvis öppna en möjlighet att ta ett omtag angående underlaget.

Av alla reaktioner att döma är det tydligt att konstgräs inte är det underlag som föredras av vare sig klubbar eller övriga intressenter – utan att hybridgräs (med 80 procent naturgräs och en armerande grund bestående av 20 procent konstgräs) borde diskuteras igen, givetvis med uppvärmning under spelytan.

Detta förlänger säsongen med de där viktiga veckorna i början och slutet av säsongen – utan att tappa känslan av riktigt gräs. Vad blir skillnaden i pris kontra kvalitet för de lagen som skall använda arenan?

Jag hoppas verkligen att kommunen inte är så förblindat bunden av sin prestige, utan tar en ny kontakt med klubbarna för att vända på varje sten i denna viktiga fråga. Det vore ju klokt att – för en gångs skull – göra rätt från början och inte repetera misstag från andra prestigebyggen.

Riktigt gräs är skönare

Artikeltaggar

FotbollKonstgräsSödermalms IPSödra RydTeknik och vetenskap