Hoppa till huvudinnehållet

Tränaren lämnar: ”Ingen större dramatik”

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se
Skövde HF:s tränare och sportchef, Daniel Birkelund, lämnar Skövde HF efter säsongen.
Skövde HF:s tränare och sportchef, Daniel Birkelund, lämnar Skövde HF efter säsongen. Foto: Anton Gustavsson

Daniel Birkelund lämnar Skövde HF efter säsongen. Tränaren och sportchefen hade kontrakt även över säsongen 2024/2025, men kommer att lämna SHF i förtid.

– Några gånger kommer en relation till slutpunkt, säger han till SHF:s hemsida.

Daniel Birkelund tog över Skövde HF 2021 och har var med och såg till att SHF förra säsongen gick till slutspel för första gången på sex år. Hösten 2022 förlängde han sitt kontrakt med Skövde över säsongen 2024/2025, men nu meddelar Skövde HF på sin hemsida att han kommer att lämna klubben efter säsongen.

– Några gånger kommer en relation till slutpunkt, även om båda parter fortfarande tycker om och sätter värde på varandra. Så är fallet här. Jag ser ingen större dramatik i det här utan det är snarare en naturlig del av elitidrotten, säger Daniel Birkelund.

Daniel Birkelund har även varit sportchef i Skövde HF.

– Den fina föreningen som Skövde HF är och framförallt det fantastiska gäng med spelare som jag har privilegiet att arbeta med, förtjänar en tränare som känner att det verkligen är här hen ska vara och som har den kraft som krävs för att flytta projektet ytterligare framåt. Jag har efter en tids fundering landat i att det inte är jag och att det efter tre fina år i Skövde därför är dags för mig att söka någon ny utmaning att sätta tänderna i.

Vad Daniel Birkelunds nästa uppdrag blir är ännu inte officiellt.
Vad Daniel Birkelunds nästa uppdrag blir är ännu inte officiellt. Foto: PETTER ARVIDSON

Under sina år i Skövde har tränaren förvandlat SHF från ett lag som fått kvala sig kvar i Handbollsligan till ett slutspelslag. I våras slogs SHF ut med 1–3 i matcher i SM-kvartsfinalserien mot Önnered.

– Jag är stolt över det vi har åstadkommit under min tid och tycker vi har lyckas skapa en plattform som ger förutsättningar för fortsatt framgång. Jag är säker på att Skövde HF kommer fortsätta uppåt och framåt, och jag kommer heja på från distans.

Skövde HF skriver på sin hemsida att arbetet med att hitta Daniel Birkelunds ersättare har påbörjats och att en ny tränare förhoppningsvis ska presentera inom kort.

”Skövde HF är oerhört tacksamma för Daniels dedikation och bidrag till föreningen. Hans ledarskap och vision har satt tydliga avtryck och har skapat en stark grund för framtida framgångar. Vi önskar honom all lycka i hans framtida äventyr och ser fram emot att bygga vidare på den plattform han har skapat”, skriver klubben.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.