Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för prideparty på juldagen: ”Har saknats”

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Joakim och Linda Källgren, restaurang Plantis, med Louise Jern från Pride Skaraborg (mitten).
Joakim och Linda Källgren, restaurang Plantis, med Louise Jern från Pride Skaraborg (mitten). Foto: Skövde Pride

”Alla hjärtans kväll”. Det är namnet på en ny satsning som föreningen Pride Skaraborg och restaurangen Plantis i Falköping står bakom. På juldagen bjuds det in till ett regnbågsfärgat party.

På juldagskvällen, mellan klockan 21 och 02, blir det ett färgsprakande nattklubbsparty – det första av sitt slag, men som man hoppas blir en tradition.

– Det här är ett helt nytt och spännande samarbete mellan Pride Skaraborg och restaurang Plantis som vi ser fram emot ska fortsätta under många år framöver. När hjärtat och huvudet vill samma saker hittar man varandra fort, säger Maria Jern, vice ordförande i Pride Skaraborg.

Faktum är att föreningen under en längre tid hade haft tankar om att anordna ett regnbågsparty eller disco. Men det var när Joakim Källgren på Plantis tog kontakt och frågade om att inleda samarbete som planerna kunde bli verklighet.

– Det här är något nytt, fräscht och väldigt kul. Vi gör det här som en första grej och ser om Falköping och Skaraborg är mogna. Vi tror det eftersom vi har hört att man har tyckt att det har saknats en sådan här typ av arrangemang, säger Maria.

Vad är förhoppningarna?

– Att folk ska hitta hem, känna sig trygga och ha roligt hos oss.

Planering pågår för fullt sedan en tid tillbaka. 150 biljetter finns till förfogande.

– Alla från 18 år och uppåt är välkomna. Vi hoppas locka folk från hela Skaraborg. Vi får se om det blir några ”surprises”, säger Maria smått hemlighetsfullt.

Partyt är föreningens största arrangemang sedan regnbågsveckan i Skövde tidigare i september.

– Vi är jättenöjda och tacksamma för den stora uppslutningen som var under Skövde Pride, avslutar hon.

Artikeltaggar

DiscoFalköpingNattklubbarNöje/KulturPride

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.