Hoppa till huvudinnehållet

Sahlin Wallenius i Småkronorna – ska spela landskamper i Kanada

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövdekillen Leo Sahlin Wallenius ska spela landskamper med Småkronorna i Kanada i december.
Skövdekillen Leo Sahlin Wallenius ska spela landskamper med Småkronorna i Kanada i december. Foto: JESPER ZERMAN

Skövdekillen Leo Sahlin Wallenius, 17 år, har blivit uttagen till Småkronorna som ska spela World Junior A Challenge i Kanada den 5–19 december. Där ställs Sverige mot två kanadensiska landslag samt möter USA och Slovakien i det inledande gruppspelet.

Johan Rosén är förbundskapten för Småkronorna och han har tagit ut truppen till World Junior A Challenge i Truro, Kanada den 5–19 december.

Backen Leo Sahlin Wallenius ifrån Skövde och som spelar i Växjö Lakers HC är en de uttagna spelarna i det svenska U18-landslaget.

– Vi gjorde en bra turnering senast i Finland, då vi spelade fyra stabila matcher. Det var bara två perioder, egentligen, som lämnade mer att önska. Vi vill bygga vidare på de insatserna, både spelmässigt och som grupp, säger förbundskaptenen Johan Rosén i ett pressmeddelande.

Han hyllar bland annat Skövde IK-fostrade Leo Sahlin Wallenius för sitt spel.

– Vi ser att spelarna mognar och tar ansvar för gruppens bästa. Där gör vår ledartrio Linus Eriksson, Lucas Petterson och Leo Sahlin Wallenius ett stort jobb. Vi märker också av vilket fint jobb som föreningarna ute i landet gör med den här årskullen, fortsätter Johan Rosén.

I turneringen i Kanada kommer Sverige att ställas mot två kanadensiska landslag samt möta USA och Slovakien. Efter gruppspelet går de fyra högst placerade lagen vidare till semifinalspel.

– Det kommer att bli tufft på Kanadas hemmaplan, med faktorer som mindre rink och äldre motstånd. De andra lagen kommer dit med U19-trupper. Så för oss handlar det om att vara redo. Vi har en trupp med idel bekanta ansikten, förutom målvakten Ebbe Lundberg, som är helt ny. Spännande också med underåriga Anton Frondell, som är en stor talang, säger Johan Rosén.

Artikeltaggar

IshockeyKanadaSkövde IKVäxjö LakersWorld Junior A Challenge

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.