Hoppa till huvudinnehållet

Tibroföretaget Mio Försäljning AB är bland de största i Sverige

Publicerad:

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning är ungefär 1,4 miljarder kronor, en nedgång på 13,2 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 34 miljoner kronor mot drygt 125 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med cirka 92 miljoner kronor till ungefär 33,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,3 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 7,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av sju i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Mio AB.

Fakta om Mio Försäljning

Mio Försäljning grundades 1988. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med möbler för hemmet. Företaget är ett av sju i koncernen där Mio AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 399 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre färre än föregående redovisningsår.

Ett av landets största

Sett till omsättning är Mio Försäljning det andra största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är specialiserad butikshandel med möbler för hemmet.

Företaget är också det femte största i landet. Det finns 86 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivTibro kommunVästra Götalands län

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.