Hoppa till huvudinnehållet

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera trafikolyckor inträffade i natt på olika håll i Skaraborg.

Två män har hittats döda i en bil som tros ha kört över en kajkant i Malmö.

Skaraborg

En personbil körde av väg 49 i höjd med Varnhem vid 00.30-tiden på fredagen. Bilen ska ha voltat och hamnat på taket. Föraren behövde dock inte föras till sjukhus.

En stund senare kom larm om en olycka på E20 vid Brännebrona. Där ska en personbil ha kört av vägen. Ingen behövde föras till sjukhus från platsen.

Vid 02-tiden inträffade en lastbilsolycka på E20 utanför Hova. Enligt polisen ska en lastbil ha gått in i vägens mitträcke och delvis blockerat körbanan. Polis är på plats och dirigerat trafiken förbi olycksplatsen, bärgningsarbetet väntas vara klart vid 07-tiden enligt Trafikverket.

Strax före klockan 05 ska en bil ha kört in i ett mitträcke på väg 44 i höjd med Kattåsen, Lidköping. Ingen person skadades vid olyckan enligt polisen.

Sverige

Två personer har hittats döda i en bil som på torsdagskvällen tros ha kört över kajkanten i Industrihamnen i Malmö.

– Vi har anträffat två avlidna personer i bilen. De två personerna är män mellan 25 och 30 år gamla, säger Magnus Lefèvre vid polisen i region Syd.

Polisen vet ännu inte hur bilen hamnade i vattnet.

– Det pågår utredningsarbete för att klargöra det. Det här har skett på en ganska avsides plats men vi ska analysera övervakningsfilmer och annat, säger Lefèvre.

En utredning gällande mord har inletts. Ingen person är ännu misstänkt i utredningen. (TT)

Många företag som erbjuder matleveranser har brister i sin skatteredovisning.

Skatteverket har utrett 74 företag och i 90 procent av fallen har verket fattat beslut om skattehöjningar på i genomsnitt en miljon kronor.

Över hälften av de granskade företagen har dessutom fått skattetillägg och sammanlagt landar summan på 77,7 miljoner kronor.

De vanligaste felen är oredovisade intäkter, löner och arbetsgivaravgifter samt momsfusk och bristande bokföring. (TT)

Världen

Samtal om en förlängning av vapenvilan i Gaza går långsamt framåt, men ännu har ingen uppgörelse nåtts om en åttonde dag utan beskjutningar.

Tidig på torsdagsmorgonen, strax innan tidsfristen för vapenvilan löpte ut, kom beskedet om en förlängning.

Uppgifter om att pausen i striderna kan förlängas ytterligare en dag kan komma lika sent. När klockan närmade sig midnatt i Israel hade ännu inget nytt besked kommit.

Sammanlagt åtta personer släpptes under dagen av Hamas, först två kvinnor och under sen kväll sex personer mellan 17 och 41 år. Enligt BBC är alla utom en 18-åring kvinnor. (TT)

Mobiler kommer att förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon som leder landets nya konservativa regering.

– Vi vill att våra barn ska lära sig något i skolan och att våra lärare ska kunna undervisa, sade Luxon under ett skolbesök i Auckland.

Skolorna i Nya Zeeland kunde tidigare mäta sig med de bättre länderna i världen vad gäller kunskaper i att läsa och skriva. Men resultaten har sjunkit och den nya regeringen försöker nu åtgärda det genom att göra verklighet av vallöftet om att införa mobilförbud i skolor.

Forskare från den ideella organisationen Education Hub varnade i en rapport förra året för att en tredjedel av 15-åringarna knappt kunde läsa eller skriva. (TT)

Artikeltaggar

BBCChristopher LuxonE20HamasMalmöOlyckor och katastroferSjukhusSkaraborgSkatteverketTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.