Hoppa till huvudinnehållet

Ståuppklubben lägger ned – gör en sista show: ”Känns väldigt vemodigt”

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Ståuppklubben gör nu sin sista show i Skövde någonsin, och vill fylla Valhall för en sista dans.
Ståuppklubben gör nu sin sista show i Skövde någonsin, och vill fylla Valhall för en sista dans. Foto: Ståuppklubben

Den populära Ståuppklubben, som blivit ett omtyckt inslag i Skövde under de senaste åren, gör nu sin sista show någonsin.

Klubben lägger ner efter fem års verksamhet.

– Jag kommer att sakna många människor i Skövde, säger Hampus Algotsson Brännborn till SLA.

Hampus Algotsson Brännborn och parhästen Marcus Bengtsson har tillsammans drivit Ståuppklubben i Skövde i närmare fem års tid, och de båda är orsaken till många skratt och härliga kvällar nere i Mummels källare.

Men allt har sin tid. Klubben läggs nu ner för gott.

– För fem år sedan var våra livssituationer helt annorlunda och då hade vi goda möjligheter att åka runt i Sverige och anordna våra klubbkvällar, men i dag finns det familjer och annat som gör att vi hamnat här. Nu måste vi leva våra vuxna liv, säger Hampus Algotsson Brännborn till SLA.

En ren slump ledde duon och klubben till Skövde. Sedan dess har det varit en rejäl resa i skrattens tecken.

– Vi har genomlevt allt från fullsatta hus till inställda shower, klubbar med femtio pers i publiken och alla möjliga restriktioner. Men åren har varit otroligt roliga, jag är otroligt glad att vi hamnade i Skövde.

En sista show

Hampus Algotsson Brännborn ser tillbaka med stor glädje på åren i Skövde..
Hampus Algotsson Brännborn ser tillbaka med stor glädje på åren i Skövde.. Foto: Ståuppklubben

Men bara för att klubben lämnar Skövde, innebär det inte att de ska lämna obemärkt. Den 27 januari river de av en sista grand finale nere på Valhall i Kulturhuset.

Då gästar komikerna Petrina Solange, Kirsty Armstrong, Christoffer Nyqvist, Ato Karlsson och Jonathan Rollins. Allt för att ge ett värdigt avsked till Skövdepubliken.

– Det blir två timmar intensiv show med fem olika komiker som avlöser varann. Vi vill avsluta på topp och har samlat de komiker som vi själva tycker är de roligaste i Sverige. Det blir skrattätt!

Hur känns det att lämna Skövde?

– Väldigt vemodigt. Genom åren har vi lärt känna otroligt många härliga människor. Det är stammisar som besökt klubben varje gång och alla härliga människor på Mummel. Det är många fina människor vi kommer att sakna.

Artikeltaggar

Christoffer NyqvistHampus AlgotssonKirsty ArmstrongKomikerMarcus BengtssonNöje/KulturShowerSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.