Hoppa till huvudinnehållet

Uttalandet väcker följdfråga

Publicerad:
Josef Fransson (SD) tycker att Smajo Sahats uttalande i SLA väcker frågor.
Josef Fransson (SD) tycker att Smajo Sahats uttalande i SLA väcker frågor. Foto: Christine Olsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under helgens partistämma i Västerås uttalade Sverigedemokraternas partiledare – som en del av ett större resonemang där han problematiserade framväxten av radikal och extrem islamism i Sverige – att vi kan komma att behöva konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob och antisemitisk propaganda.

Detta har uppmärksammats av en rad aktörer och i SLA (28/11) säger Smajo Sahat, ordförande i stiftelsen Skövde moské, bland annat ”Jag kan knappt tro att det är sant. Rätten till yttrandefrihet och att utöva sin religion gäller tydligen inte muslimer.”

Detta uttalande väcker en följdfråga som tyvärr inte får sitt svar i tidningsartikeln: Vad anser Smajo Sahat ska hända med moskéer som används för att sprida splittring i det svenska samhället genom antidemokratisk, antisvensk, homofob och antisemitisk propaganda? För nog kan vi vara överens om att detta är ett fenomen som är högst reellt i Sverige idag?

Josef Fransson (SD)

Riksdagsledamot

Artikeltaggar

Etik och religionJosef FranssonMoskéerSamhälleSkövdeSverigedemokraterna