Hoppa till huvudinnehållet

Grym vändning hjälpte inte: "Vi slutar att spela"

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Jimmy Otter gjorde comeback och visade lovande takter.
Jimmy Otter gjorde comeback och visade lovande takter. Foto: Mattias Olsson

Det svänger om HK Country, men när matcherna ska avgöras går det ofta åt fel. 28–31 mot Helsingborgs HK i Arena C är ett nytt bevis på det.

Tränaren Henrik Andersson fick ännu en gång försöka förklara en förlust.

– Vi slutar att spela och tar fel beslut och orkar inte riktigt på slutet.

Det var en mycket viktig match mellan jumbon Country med tre inspelade poäng mot OV Helsingborgs utvecklingslag som kom till spel med fyra.

Naturligtvis var detta en alldeles ypperlig möjlighet för Country att bättre på den poängskörden.

Bättre försvarsspel

Att döma av vad som utspelade sig under de första dryga 20 minuterna av matchen var det svårt att se att Helsingborg var en bottenkollega. Så långt hade de kört över Country som framför allt inte hängde med i försvarsspelet och hade inte målvakten Adam Lind spelat så bra i målet hade underläget varit större än 9–16.

Nu fick Country helt enkelt till sitt försvar bättre och det bäddade för en grym upphämtning. Underläge med sju bollar vändes till ledning med 25–22 efter en dryg kvart av andra halvlek.

I det läget såg det ut som om Country skulle ta säsongens andra seger.

Helsingborg fick dock till det bättre mot ett hemmalag som tappade aggressiviteten bakåt vilket gav kvicka och luriga motståndare utrymme igen. Det stod 25–25 och 28–28 innan Helsingborg kunde göra 3–0 under matchens sista fyra minuter och avgöra.

”Utspelade”

– Vi var utspelade i första halvlek och även när matchen avgjordes, kommenterade Countrys tränare vars lag nu har tappat i flera matcher.

Okej, Country är nykomling och det märks i vissa lägen när laget uppträder lite för orutinerat och stressat. Totalt sett handlar det om att laget måste bli jämnare i matcherna.

Noel Litstrand laddar bössan mot Helsingborgs HK.
Noel Litstrand laddar bössan mot Helsingborgs HK. Foto: Mattias Olsson

Om vi tar det positiva från den här matchen är det att Adam Lind spelar stadigt i målet. Sedan såg William Lööw Brunells vassa skytte ut att bli en avgörande faktor under Countrys lyckosamma period då det kändes som om laget var på väg mot vinst.

Till den här matchen hade Country plockat med Jimmy Otter. 34-åringen visade flera gånger prov på att han är tillgång för laget med några fräcka mål och vassa inspel som extra krydda.

Country är i behov av en seger och det snabbt. Nästa chans till det blir borta i Uddevalla mot Kroppskultur på lördag.

Matchfakta

Division 1 Södra

HK COUNTRY–HELSINGBORGS HK

28–31 (14–16)

Mål: HKC: William Lööw Brunell 6, Erik Andersson 4, Lucas Gustafsson 3, Per Hedman 3, Erik Enell 3, Christoffer Eriksson 2, Noel Litstrand 2, Jimmy Otter 2, Isak Green, Jacob Broborg, Max Skog. HHK: Elliot Eriksson 7, Hampus Schwarz 6, Theo Andersson Hjert 4, Marcus Björkman 4, Melker Jarl 3, Axel Friberg 3, Jonathan Svensson 2, Kasper Leijonhufvud, Zion Ramos.

Utvisningar: HKC: 2x2 min. HHK: 2 min.

Domare: Jonathan Lindoff och Victor Sturesson.

Publik: 252.

Artikeltaggar

Adam LindHandbollHK CountryIsak GreenJimmy OtterOV Helsingborg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.