Hoppa till huvudinnehållet

Visa hänsyn mot unga politiker

Publicerad:
Så här såg det ut i SLA den 23 november, vilket fick Lennart Karlsson att reagera.
Så här såg det ut i SLA den 23 november, vilket fick Lennart Karlsson att reagera. Foto: Johan Espefält

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter att ha läst artikeln i torsdagens (23/11) SLA om vad unga politiker utsätts för, börjar jag undra hur en del egentligen är funtade?

Var och en kan och får tycka vad han/hon vill, det har vi rätt till. Men att ge uttryck för det som anges i artikeln är verkligen ett lågvattenmärke. Jag vet vad jag anser om ett antal av våra politiker – från gillande till "ogillande" – men skulle aldrig få för mig att ge utlopp för det på sätt som beskrivs i artikeln.

Vi behöver politiker för att forma framtidens samhälle och även om man kan ha åsikter om de ungas arbetslivserfarenheter, finns ingen anledning att "ge sig på dem". Gillar jag inte en politiker, är det enkelt att vända ryggen till och/eller ignorera personen ifråga. Har vid ett tillfälle pratat med politiker och det var senaste kommunvalet. Du/ni som drivs av hat till den grad att det får fysiska eller verbala (hatiska) utlopp, hur vill du själv bli bemött? Låt dem vara, gå och rösta (blankt är ett alternativ) och visa samma hänsyn som du själv förmodligen önskar få.

Lennart Karlsson - politiskt obunden

Artikeltaggar

PolitikSamhälle