Hoppa till huvudinnehållet

Kaos är vår vardag

Publicerad:
Insändarskribenten är bland annat kritisk till arbetsförhållandena inom den kommunala vården och omsorgen. Illustrationsbild.
Insändarskribenten är bland annat kritisk till arbetsförhållandena inom den kommunala vården och omsorgen. Illustrationsbild. Foto: Jessica Gow/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Blir fundersam när jag läser att det kallas till krismöte för att sporten i kommunen inte har de bästa förutsättningarna medan massflykten från den kommunala vård och omsorgen fortsätter.

Var ett tag sedan det stod något om det kaos som är vår vardag. Vi vårdar sköra och svårt sjuka människor under arbetsförhållanden som man inte önskar någon. Vi är underbemannade på daglig basis utan att någon höjer på ögonbrynen. Vi jobbar ofta sida vid sida med personer som inte har förståelse för vad jobbet innebär.

Inom alla yrkeskategorier (vårdbiträde, undersköterska, sjuksköterska, enhetschefer för både omsorgspersonal och sjuksköterskor) finns en oro och ett missnöje som gör att man väljer att flytta på sig. Och allt går kommuninvånarna förbi.

Orolig och trött kommunsjuksköterska

Artikeltaggar

OmsorgSportVårdVård och omsorg