Hoppa till huvudinnehållet

Fina insamlingen på Commerce – julklappar till utsatta

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Commerce och Kvinnohuset Tranan har startat en julklappsinsamling till utsatta kvinnor och barn. Arkivbild.
Commerce och Kvinnohuset Tranan har startat en julklappsinsamling till utsatta kvinnor och barn. Arkivbild. Foto: Johan Espefält

Julen är glädjens högtid – men inte för alla. Därför vill Commerce sträcka ut en hjälpande hand.

Tillsammans med Kvinnohuset Tranan startar de en stor julklappsinsamling till utsatta kvinnor och barn.

Många associerar julen med glädje och gemenskap. Men inte alla.

För några är julen en tid då en redan tuff situation blir ännu tuffare. I samarbete med Kvinnohuset Tranan vill Commerce göra en insats.

I december blir köpcentrumet en stor julklappsinsamling till utsatta kvinnor och barn som behövt fly en våldsam relation.

– Det underlättar mycket att få den här typen av hjälp. Vi vet att givmildheten runt jul är stor, och eftersom vi många gånger måste prioritera mer kritiska ärenden och släcka bränder på annat håll hinns den här biten inte alltid med, säger Leona Larsson, verksamhetschef på Kvinnohuset Tranan, i ett pressmeddelande.

Pilotprojekt

Commerce ambition är att låta julklappsinsamlingen bli ett återkommande inslag även under kommande år.

– Att som kommersiell handelsplats också kunna bidra till att underlätta för någon annans vardag känns självklart. Vi tycker det är viktigt att också belysa att julen inte är en glädjehögtid för alla, men att alla kan göra något för att bidra. Dessutom med relativt små medel – som en swish eller en julklapp, säger Johanne Gabrielson, marknadsansvarig på Commerce.

Julklappsinsamlingen håller på ända fram till julafton.

Artikeltaggar

InsamlingarJulKvinnohuset TrananSamhälle

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.