Hoppa till huvudinnehållet

Vi sätter tryggheten främst

Publicerad:
Sverigedemokraterna i Tibro föreslår bland annat kameraövervakning för ökad trygghet i kommunen.
Sverigedemokraterna i Tibro föreslår bland annat kameraövervakning för ökad trygghet i kommunen. Foto: Trond Reidar Teigen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

För en tid sedan publicerades en artikel i SLA om klotter och skadegörelse på Häggetorpskolan i Tibro. Artikeln fick många av kommunens invånare att reagera och de kräver, med rätta, att det sätts in åtgärder. Klotter och skadegörelse är ett kostsamt problem för kommunen och stora ekonomiska resurser tas i anspråk. Pengar som skulle göra större nytta inom exempelvis äldreomsorgen.

Men det finns även medborgare som känner en ökad otrygghet när de vistas i offentliga miljöer och även det är något vi måste ta på allvar. Vi sverigedemokrater sätter medborgarnas trygghet i främsta rummet därför har vi återigen lämnat in en motion om ökad kameraövervakning på strategiska platser i kommunen. De som skapar otrygghet eller ägnar sig åt skadegörelse skall helt enkelt inte komma undan med det.

Sverigedemokraterna har under lång tid krävt att polisen skall vara mer närvarande i kommunen och vi har motionerat ett flertal gånger om kameraövervakning på strategiska platser i Tibro kommun. Varje gång har vi blivit anklagade för svartmålning och att vi jagar ”spöken”. Nej, vi jagar inga spöken, men vi jagar däremot de som inte ser vad som sker i vårt samhälle. Vi sverigedemokrater jagar de som alltid försvarar sina tillkortakommanden med standardfrasen, ”vi har varit naiva”!

Skola i Tibro dränktes i klotter: ”Jätteomfattande”

Skillnaden mellan oss sverigedemokrater och övriga partier är tydlig när det gäller trygghetsskapande åtgärder. Sverigedemokraterna påtalar de brott som skett och de situationer som skapar otrygghet för kommunens invånare. Vi sverigedemokrater vill på allvar genomföra åtgärder som gör livet surt för de kriminella.

På riksnivå tar man den ökade kriminaliteten i samhället på yttersta allvar och ett av många verktyg att komma åt de kriminella är just kameraövervakning. Det är dags att vi här i Tibro bidrar i kampen mot de kriminella och inte ger dessa individer en skyddad plats i vår kommun. Kameraövervakning är bara ett av flera verktyg och det måste också följas upp av ytterligare åtgärder som på allvar bekämpar kriminalitet.

För Sverigedemokraterna i Tibro

Åse Nicklasson, gruppledare

Thomas Morell, ledamot kommunfullmäktige

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKlotterSkadegörelseSverigedemokraternaThomas MorellTibroTibro kommunÅse NicklassonÅtgärder