Hoppa till huvudinnehållet

”Får trösta sig med skönt klirr i kassan”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Allettan södra
Allettan södra Foto: Anton Gustavsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det gäller att stå distansen ut så att man på allvar finns med i diskussionen när matcherna ska avgöras och det riktiga roliga börjar. I Hockeyettan där en plats i Hockeyallsvenskan till slut ligger i potten.

På fredagskvällen var det derby i Billingehov. Skövde IK mot Mariestad BoIS Hockey är inget annat än en klassiker och nämns som det hetaste hockeyderbyt på den här nivån i landet. Publiksiffran på fredagskvällen som uppgick till 2 810 vilket visar vilket stort intresse det är.

Med tanke på att SIK föll tungt med 1–2 så kan den ekonomiskt pressade klubben i alla fall glädja sig åt många välbehövliga slantar in på kontot.

En match med så mycket publik var precis vad klubben behövde i ett läge då man måste jaga inkomster och försöka hålla igen på utgifterna, lättare sagt än gjort...

Den här gången handlade det om en streckmatch där det gäller att se till att ha två lag bakom sig när summeras efter 18 omgångar. Att Skövde IK skulle finnas med i den striden är ingen överraskning, men att Mariestad haft problem att leverera resultat känns desto mer oväntat.

Underkänt powerplay

Det låg säkert extra nerver med den här gången när lagen ställdes mot varandra och det märktes också på hettan när matchen drog i gång. Det var starkt av SIK att komma igen efter mardrömsstarten med 0–1 då laget släppte in mål i numerärt överläge. Kvitteringen kom och med bättre effektivitet i powerplay i andra perioden borde laget tagit ledningen, men vi har det sett det förut, gör man inte mål själv så sätter motståndaren pucken.

Det var vidöppet inför den tredje perioden och det här med powerplay kom att spela huvudrollen för SIK. Totalt fick de chansen att spela i numerärt överläge vid nio tillfällen utan att lyckas göra mål. Naturligtvis underkänt.

SIK är nu under strecket i botten, men det är små marginaler och fem lag inom fem poäng med sex matcher kvar. Det blir en rysare till slutet. För SIK som var tvärsist förra året måste det vara inspirerande att vara med i racet.

Hoppet lever och på söndag väntar match mot Dalen borta. En av två motståndare SIK har besegrat efter ordinarie tid den här säsongen. Något att ta med sig när spelarna slickar såren efter en derbyförlust som alltid svider.

Upp på hästen igen!

Artikeltaggar

HockeyettanIshockeyMariestad Bois HCSkövde IK