Hoppa till huvudinnehållet

Ryter ifrån efter derbyt: ”Bubblar i huvudet”

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se
Skövde IK förlorade derbyt mot Mariestad med 1–2 efter en sällsynt svag insats i powerplay.
Skövde IK förlorade derbyt mot Mariestad med 1–2 efter en sällsynt svag insats i powerplay. Foto: Anton Gustavsson

Powerplay svek.

På nio chanser gjorde Skövde IK ett mål – och släppte in ett.

– Det är ett underbetyg utan dess like, dundrar en frustrerad Alexander Henriksson efter 1–2 i derbyt mot Mariestad Bois.

Skövde IK:s powerplay var iskallt i derbyt mot Mariestad. På hela nio chanser med en man mer på isen gjorde SIK ett mål – och släppte in ett.

Skövde IK:s trotjänare Alexander Henriksson var minst sagt frustrerad efteråt.

– Det är tungt som fan. Vi förlorar matchen i powerplay. Vi är tio gubbar som i princip ska skämmas. Vad har vi i powerplay idag? Vi har 18 minuter i powerplay och det är max tre skott. Mariestad är inte bättre än oss och vi gör inte en dålig match i spel fem mot fem, utan vi förlorar matchen i powerplay. Det är inte okej.

Alexander Henrikssons kvittering till 1–1 med bara 28 sekunder kvar av den första perioden kom visserligen i powerplay, men då hade Bois Andreas Axelsson redan gett Mariestad ledningen när SIK var en man mer på isen.

Missa inte: Kristoffer Söder gästar SLA Sportpodd

Alexander Henriksson fick jubla efter sitt 1–1-mål som kom i powerplay. Annars var Skövde IK svagt i just den spelformen.
Alexander Henriksson fick jubla efter sitt 1–1-mål som kom i powerplay. Annars var Skövde IK svagt i just den spelformen. Foto: Anton Gustavsson

I den andra perioden fick Skövde chansen i powerplay hela fyra gånger utan att få utdelning och istället kom Carl-Johan Gustavssons matchavgörande mål för gästerna. SIK saknade kylan att avgöra när gästerna drog på sig utvisning efter utvisning.

– Vi går ner i fart och är inte tillräcklig rejäla. Det känns som att vi lägger över ansvaret på varandra, vi gör olika saker. Det är ett underbetyg utan dess like för oss som spelar powerplay.

Skövde IK fick inte utdelning offensivt: ”Får inte hända”

Henriksson: ”Ett underbetyg”

När SIK såg ut att tappa i självförtroende i takt med de misslyckade möjligheterna i powerplay växte gästerna av att klara av utvisningarna.

– Alla tio som spelar powerplay behöver se sig själva i spegeln, säger Henriksson innan han fortsätter:

– De är bra i boxplay, men då gäller det att hitta en väg att gå. Vi får bra instruktioner, men vi gör det inte eller så gör vi det inte tillräckligt bra och vi gör olika saker. När man får så här många powerplay så ska man avgöra matchen och det gör vi inte. Det är ett underbetyg.

BILDEXTRA: Hockeyderby bjöd på en riktig publikfest
Alexander Henriksson blev ensam SIK-spelare om att göra mål på Mariestads skicklige målvakt Tobias Sandberg.
Alexander Henriksson blev ensam SIK-spelare om att göra mål på Mariestads skicklige målvakt Tobias Sandberg. Foto: Anton Gustavsson

SIK spelar redan på söndag igen och behöver nu analysera hur powerplay-spelet kunde svika i en så här viktig match.

– Vi får kolla på det i morgon och se vad vi kan göra, men just nu är det bara frustration.

SIK föll tungt: ”Får trösta sig med skönt klirr i kassan”

I och med derbyförlusten är Skövde IK nu under slutspelsstrecket i Allettan södra. Det är första gången i serien som SIK är i det läget och nu gäller det för Skövde IK att hitta kraft att ta sig tillbaka upp på en av slutspelsplatserna.

– Vi får bara släppa det här. Just nu bubblar det i huvudet så frustrerad man är. Vad ska man göra? Vi har satt oss i den här situationen själva och kan inte åka runt och tycka synd om oss själva för det är ingen annan som gör det.

– På söndag måste vi vinna. Vi ska vinna. Kan vi inte avgöra i powerplay då så får vi göra det i fem mot fem, men vi ska vinna.

Så var hockeyderbyt minut för minut

Artikeltaggar

Ishockey

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.