Hoppa till huvudinnehållet

Upptagen, singel eller komplicerat – Bogrens ”goes Tinder”

Publicerad:
Sanna Svensson
sanna.svensson@sla.se
”Armbanden är lätta att dela ut och ger maximal effekt,  det blir väldigt effektfullt om man står uppe på balkongen och tittar ner.” säger Julia Jonsson.
”Armbanden är lätta att dela ut och ger maximal effekt, det blir väldigt effektfullt om man står uppe på balkongen och tittar ner.” säger Julia Jonsson. Foto: Sanna Svensson

På onsdag är det dags för Alla hjärtans dag, då får gymnasieelever tillfälle att fira dagen storslaget på Bogrens Salonger i Skövde. Givetvis har arrangörerna fångat upp temat och delar ut armband till kvällens besökare. Grönt, gult eller rött – singel, komplicerat eller upptagen?

Bogrens Salonger fortsätter med det lyckade konceptet där de arrangerar fest för gymnasieelever. På alla hjärtans dag slår de såklart till med festligheter på temat. Då blir det nämligen en helkväll av dansande, och kvällen i ära har de också en rolig hake. Inne i lokalerna får man nämligen välja ett armband i den färgen man anser passar bäst för sin relationsstatus.

– Det är inspirerat av dejtingappen Tinder, så det kommer att finnas neonarmband i grönt, som betyder att man är singel, rött om man är upptagen, och gult om det är komplicerat. Så det ska synas tydligt vem som man kan ”svajpa höger” på och inte, förklarar Bogrens kvällsansvariga Julia Jonsson.

Julia Jonsson vittnar om att det är många som finner kärleken på Bogrens.
Julia Jonsson vittnar om att det är många som finner kärleken på Bogrens. Foto: Sanna Svensson

– Sen kanske det finns de som tar en gul och en grön, det kan ju vara lite komplicerat men att man är öppen för förslag!

Bogrens salonger kommer givetvis att vara pyntat efter tema – och under kvällen sker det också några roliga happenings – men exakt vad det är berättar de inte i förväg.

– Vi har köpt in en hel del pynt, och sen händer det en del under kvällen, men det blir överraskningar, förklarar Julia Jonsson.

Kanske träffar någon till och med sin framtida partner på dansgolvet under alla hjärtan dag, det vore definitivt inte första gången intygar Julia Jonsson.

– Vi hade ju till och med en kille som friade till sin numera fru här nere för att de hade träffats på vårt dansgolv. Så då ställde vi upp röda mattan, champagne och fixa med musik. Så det är inte ovanligt att träffa kärleken här, det är ju ett stort ställe så det finns verkligen tillfälle att träffa någon.

Bogrens kvällsansvariga Julia Jonsson visar hur man ska använda de neonlysande armbanden under ”tinderkvällen”.
Bogrens kvällsansvariga Julia Jonsson visar hur man ska använda de neonlysande armbanden under ”tinderkvällen”. Foto: Sanna Svensson

Hur brukar stämningen vara på gymnasiefesterna?

– Alla är väldigt glada, och de är verkligen på dansgolvet hela tiden. Det blir liksom inget “barhäng”, och Bogrens är ju en lokal som är gjord för att dansa hela tiden, menar Julia.

– Ofta är det också väldigt uppskattat när vi kör teman på gymnasiefesterna, till exempel när de klätt ut sig vid Halloween. De brukar vara riktigt taggade och går all in!

För den som är över arton, och sugen på att prova konceptet kommer armbanden att tas i bruk på Bogrens redan lördag kväll under eventet ”Valentines Day Tinder Edition”.

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagKärlekMusikNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.