Hoppa till huvudinnehållet

Kluvet efter poäng i Kristianstad: ”Det känns sådär”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Elma Örtemark, Emma Andersson och Natalie Wästefors såg med sina prestationer till att SHF var nära att vinna i Kristianstad.
Elma Örtemark, Emma Andersson och Natalie Wästefors såg med sina prestationer till att SHF var nära att vinna i Kristianstad. Foto: PETTER ARVIDSON

Varje poäng är viktig för Skövde HF i kampen att nå SM-slutspel, en pinne i Kristianstad kan tyckas bra, men efter 30–30 kommenterade tränaren Daniel Birkelund:

– Jag tycker det känns sådär faktiskt.

Känslan var den samma genom hela laget, Skövdetjejerna kände att hade grepp om matchen, men kunde inte knyta till. Mot slutet kunde de mycket väl ha förlorat, men samtidigt chansen att avgöra med ett segermål i slutsekunderna, men Ida Erikssons läge från linjen gick strax utanför.

Hade grepp - fick nöja sig med en poäng - så var matchen minut

– Verkligen roligt och värdefullt att ha med Ida i laget igen. Hon hade verkligen värd att avgöra, men det kanske blir nästa gång i stället, resonerar Birkelund som inte hänger upp sig så mycket på det. Han vet att det är små marginaler i handboll och att det kan svänga fort.

Ledningen försvann

Skövde HF gjorde egentligen en bra match och låg före med några mål mest hela tiden. I andra halvlek var ledningen som mest 24–19 innan Kristianstad höjde trycket med ett mer offensivt försvar som gjorde att försprånget hämtades in på drygt sex minuter, 24–19 blev 25–25.

– Vi är besvikna över att vi inte klarade av att lösa deras försvar trots att vi har spelare som egentligen inte ska ha några problem med det, men nu blev det några tekniska fel och då går det fort, säger Birkelund.

SHF vek sig inte utan kom tillbaka och hade ledningen med 29–27 med sex minuter kvar, sedan blev det 29–29 innan Mia Kvithyll kontrade in 30–29 till Skövde, Kristianstad kvitterade med 34 sekunder kvar. Sedan satte SHF upp ett spel, fick ett bra läge, men bollen gick inte i mål.

Britta Jakobsson van Stam var vass i kontringen på Emma Anderssons precisa utkast.
Britta Jakobsson van Stam var vass i kontringen på Emma Anderssons precisa utkast. Foto: EMMA WALLSKOG

– Jag tycker vi göra många bra saker i den här matchen, sedan kanske jag borde tagit time out några anfall tidigare när de hämtade in underläget, resonerar SHF-tränaren.

Kampen går vidare

Hur som helst, en poäng var till lagen som kan bli mycket värdefull i slutändan i kampen om att nå slutspel.

VästeråsIrsta vann mot Kungälv (23–19) och det betyder att Skövde HF och Västerås har samma poäng och SHF är kvar ovanför slutspelsstrecket med bättre målskillnad. Kristianstad ligger två poäng före.

I nästa omgång möts Kristianstad och VästeråsIrsta, samtidigt som Skövde HF har Aranäs hemma. En match med klar poängchans. Dramatiken lär fortsätta.

Skövde HF har sedan Kungälv efter mötet med Aranäs. Laget har onekligen fin chans att förbättra sitt läge inför slutspurten av seriespelet.

Matchfakta

Handbollsligan

KRISTIANSTAD HK–SKÖVDE HF

30–30 (16–18)

Målen: K: Annika Jakobsen 6 mål/8 avslut, Caroline Eisenhardt 6/7, Sanja Radosavljević 5/5, Maja Hedberg 5/6, Frøydis Wiik Seierstad 2/8, Berta Harðardóttir 2/3, Lea Gruber 2/6, Sarah Carlöström 1/3, Laura Eggert 1/1.

Målvakt: Marthe Davidsen Hellevik 32 i räddningsprocent, Lova Jönsson 8.

SHF: Elma Örtemark 8 mål/14 avslut, Tindra Sahlin Wallenius 4/8, Britta Jakobsson van Stam 4/6, Tilda Redzic 4/4, Melina Pilav 4/6, Mia Kvithyll 2/5, Natlie Wästefors 2/2, Emma Hall 1/1, Moa Andersson 1/3.

Målvakt: Emma Andersson 26 i räddningsprocent, Josefine Gundersen Lien 14.

Utvisningar: K: 2 min. SHF: 2x2 min.

Domare: Anders Enering och Mattias Fält.

Publik: 323.

SLA-lgan: 3 = Elma Örtemark, 2 = Tilda Redzic, 1 = Britta Jakobsson van Stam.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundElma ÖrtemarkHandbollHandbollsliganIda ErikssonSkara HFSkövde HFTindra Sahlin Wallenius

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.