Hoppa till huvudinnehållet

SIBF föll med uddamålet: ”Trött på hedersamma förluster”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Jacob Isaksson och Skövde IBF föll med uddamålet mot Åby IBK.
Jacob Isaksson och Skövde IBF föll med uddamålet mot Åby IBK. Foto: Mattias Olsson

Det blev inte något målkalas när Skövde IBF tog emot Åby hemma i Kavelbro Arena. SIBF låg under med tre mål när mindre än fem minuter återstod, men fick då plötsligt till två snabba mål. Åby kunde dock hålla undan och vinna med 3–2.

– Bollen ville inte in i dag. Det dröjer 57 minuter innan vi får hål på dem. Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att göra ett par kassar. Defensivt gör vi det bra, säger Skövde IBF:s tränare Karl Blomberg.

Gästande Åby gjorde det enda målet i den första perioden, precis som i den andra perioden, och när fem minuter återstod av matchen ledde Åby med 3–0.

– Det måste varit en rätt tråkig match att titta på. Åby ville inte spela. Det kändes mest som att de var här för att få tiden att gå, men så är det, säger Blomberg.

Då tog Skövde IBF:s tränare timeout och valde att tidigt ta ut målvakten och spela med en extra utespelare.

– Något var vi tvungna att gör när vi inte fick hål på dem.

Det gav effekt.

Skövde IBF gjorde två mål på 20 sekunder och plötsligt var det liv i matchen igen. Då återstod lite drygt tre minuter av matchen. Skövde IBF fortsatte att trycka på och spela utan målvakt. Laget skapade ett antal farliga chanser, men någon kvittering blev det aldrig utan Åby kunde hålla undan och vinna med 3–2.

– Det är åttonde gången i år som vi torskar med en boll. Jag är jävligt trött på de här hedersamma förlusterna. De har varit genomgående hela året, säger Blomberg.

Förlusten innebär att Skövde IBF ligger under nedflyttningsstrecket när fyra omgångar återstår av division 1.Närmast väntar Ledberg, ett lag som ligger bakom Skövde IBF i tabellen.

– Det är fyra finaler kvar att spela, och vi är med i racet även om vi förlorar i dag. Vi ska möta Ledberg, Torshälla och Finspång. Där behöver det vara nio poäng om vi vill hänga kvar i den här serien, säger Blomberg.

Tränaren har dock god tro på sitt lag inför avslutningen.

– Vi har ett gott självförtroende. Även om det var torsk i dag så är vi inne i en fin trend där vi hade tre raka matcher utan förlust innan den här matchen.

Målskyttar Skövde IBF: Niclas Ljungkvist Johansson, Simon Hultman.

Artikeltaggar

InnebandyKarl BlombergSkövde IBF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.