Hoppa till huvudinnehållet

Skövde AIK fortsatt mållöst – förlorade mot Trollhättan: ”På rätt väg”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Hugo Engström räknar med att målen kommer framöver.
Hugo Engström räknar med att målen kommer framöver. Foto: Mattias Olsson

Skövde AIK fortsätter att vara mållösa framåt under försäsongen. Hemma mot division 1-laget FC Trollhättan fick man inte heller in bollen. I stället kunde Trollhättan göra mål på slutet och SAIK förlorade med 1–0.

– Det var en bra genomkörare. Vi behöver vara lite noggrannare framåt men helt okej match på rätt väg, säger Hugo Engström.

Skövde AIK har tidigare under försäsongen spelat 0–0 både mot Lidköpings FK och Degerfors. På Södermalms konstgräs jagade SAIK nu säsongens första mål och första seger mot FC Trollhättan.

Det var också Skövde AIK som började bäst. Sargon Abraham var nära att ge hemmalaget ledningen efter bara några minuters spel. Efter SAIK:s pigga inledning jämnade spelet ut sig, och halvvägs in i den första halvleken fick Trollhättan straff. Den sköts dock utanför.

Sargon Abraham var oerhört nära att ge SAIK en tidig ledning.
Sargon Abraham var oerhört nära att ge SAIK en tidig ledning. Foto: Mattias Olsson

Efter en mållös första halvlek tryckte SAIK på mer och mer ju längre den andra halvleken gick. Man kom till ett och annat läge, även om de solklara målchanserna lyste med sin frånvaro i den andra halvleken. Mitt i lagets slutforcering var det i stället FC Trollhättan som gjorde mål.

Fyra minuter före full tid satte gästerna 1–0 på en frispark.

SAIK fick inte in bollen under slutminuterna utan 1–0 till Trollhättan blev slutresultatet.

Är det oroande att ni ännu är utan vinst efter tre träningsmatcher?

– Vi bygger på någonting och det är nytt för allihopa, så det viktigaste är att vi är på rätt väg och gör rätt saker, sedan är det ju klart att vi vill få i gång målproduktionen, men det tror jag kommer.

Hur ser du på att ni ännu inte gjort mål?

– Klart att vi vill göra mål. Men det är mycket som ska sitta. Kanske främst defensiven först. Sedan ska vi självklart göra mål, men det har vi tid att bygga på med en ny ledartrupp och många nya spelare. Så det är bara fortsätta att jobba på varje vecka här framöver.

SAIK:s startelva mot Trollhättan såg ut på följande sätt (4–2–3–1): Markus Fröjd – Elias Lindell, Gustav Broman, Filip Schyberg, Marcus Mikhail – Ziga Ovsenek, Elmar Abraham – Hugo Engström, Sargon Abraham Armend Suljev – Emil Skillermo.

I den andra halvleken gjordes en stor mängd byten

Nästa match för Skövde AIK är mot Djurgården i Svenska cupen. En match som spelas på Tele2 Arena.

– Det är bara att ladda så mycket man kan och bara njuta, för det är sådana matcher man vill spela, säger Hugo Engström.

Sargon Abraham var närmst att spräcka SAIK:s nolla framåt.
Sargon Abraham var närmst att spräcka SAIK:s nolla framåt. Foto: Mattias Olsson

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.