Hoppa till huvudinnehållet

Det här kan du göra på sportlovet i Skövde

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Billingebacken är öppen för de som vill känna av lite fart och fläkt.
Billingebacken är öppen för de som vill känna av lite fart och fläkt. Foto: SLA/Arkiv

Det händer en hel del för sportlovslediga barn i Skövde. Se en lista på utbudet av aktiviteter nedan.

Är man på jakt efter vintriga upplevelser så är Billingens fritidsområde ett säkert kort. Längdskidspåren, Billingebacken och isbanan hålls öppna för de som söker fart och fläkt. Intill Billingecentret finns som bekant även en pulkabacke. På torsdag och fredag anordnas Barnens Vasalopp och på lördag ett skridskodisco samt skidträning för barn på torsdag och lördag.

På måndag och tisdag förmiddag välkomnar IFK Skövde HK och Handbollsfabriken tjejer och killar födda 2014 – 2011 som vill prova på handboll. Aktiviteten hålls på Arena Skövde och ingen föranmälan krävs. Skövde HF anordnar även ett sportlovscamp för barn under veckan.

På måndag och torsdag kväll bjuder Skövde bågskytteförening in till prova på i sin klubblokal på Simsjövägen.

I Kavelbrohallen kan man prova på parasporten boccia under måndagen. Under tisdagskvällen bjuder Skövde skyttegille in till luftgevärsskytte vid Lövsjötorp skyttecentrum.

Vid två tillfällen under tisdagen, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, finns möjlighet för barn mellan 7 och 14 år att tillverka egna trollstavar på stadsbiblioteket i Skövde. Aktiviteten är kostnadsfri, men kräver föranmälan.

Skaparverkstan på Kulturfabriken hålls öppen måndag till fredag för de som vill låta kreativiteten flöda med att klippa, klistra och rita.

Under onsdagen, från klockan 12, finns Skultorps scoutkår som brukligt på plats vid sin scoutstuga med aktiviteter och utomhusmatlagning för alla som är intresserade.

På onsdag och torsdag hålls ett sportlovskollo på Konstmuseet med konstnären Ruben Wätte. Deltagarna kommer bland annat att få bygga varsin skulptur i naturmaterial.

För de som är nyfikna på hiphop så hålls en workshop i dansstilen på Medborgarskolan i Skövde på torsdag eftermiddag. Både barn och vuxna hälsas välkomna, men det råder ett begränsat antal platser.

På fredag anordnar Stöpen IBK smålagspel i Stöpenhallen för de som vill prova på innebandy.

Tre sportlovsfilmer visas på Biograf Odeon under veckan. Det handlar om ”Folk och rövare i Kamomilla stad” på tisdag, ”Tummen och Tummens mamma” på torsdag och ”Risto Rappare och den vilda maskinen” på fredag som har finskt språk med svensk text.

Den som vill veta mer om sitt ursprung kan besöka Studieförbundet Vuxenskolan under onsdagseftermiddagen för att prova på släktforskning med Skövde släktforskarförening.

IF Skövde Karate Kai håller träningspass i tai chi och kyokushin på måndag samt torsdag kväll. Aktiviteten riktar sig till ungdomar från 13 år och uppåt.

På torsdag och fredag hålls drejarkurs för barn på Clay keramikverkstad i Skövde.

Böja bygdegårdsförening har tilldelats medel från Postkodstiftelsen genom Granninitiativet för att kunna genomföra projektet ”Stanna i byn”. Mellan februari och oktober kommer bygdegårdsföreningen att anordna olika sorters aktiviteter. Först ut är sportlovsaktivitet nu på tisdag då man kommer att kunna spela bordtennis, tillverka origamifigurer och se på filmen ”Vem är du, Mamma Mu” i bygdegården. Det bjuds även på korv med bröd.

Skövde simsällskap erbjuder möjligheten för sportlovslediga barn att ta simmärken i bassängen på Arena Skövde under onsdagen och torsdagen.

På fredag anordnar Stöpen IBK smålagspel i Stöpenhallen.
På fredag anordnar Stöpen IBK smålagspel i Stöpenhallen. Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Artikeltaggar

BarnMänskligtSkövdeSportlov

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.