Hoppa till huvudinnehållet

Pressade topplaget till slutet: ”Det blev för stressigt”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Henrik Anderssons Country föll på mållinjen mot S-hof.
Henrik Anderssons Country föll på mållinjen mot S-hof. Foto: Linus Hellman

Hk Country satte rejäl press på serietvåan HK S-hof i Partille Arena. När matchen var över stod Sävehofs utvecklingslag som segrare med 34–31. Man kan säga att de kom undan med blotta förskräckelsen.

På förhand kan det tyckas att det skulle bli en tämligen enkel match för de talangfulla juniorerna i HK S-hof. Laget ligger tvåa efter Lågan och har alla möjligheter att vinna serien. Mot detta nykomlingen Country från Stöpen utanför Skövde som är nykomling i serien och ligger näst sist med nedflyttningsspöket hängande över sig.

Nu har Country gjort det bra efter juluppehållet och någonstans fanns det en känsla att de skulle åka till Partille och se till att det blev en match i ordets rätta bemärkelse.

– Vi är ett annat lag nu än i höstas, har tränaren Henrik Andersson sagt tidigare.

Det är bara att hålla med honom och i den här matchen pressade motståndaren in på mållinjen och faktum är att Country under långa perioder av matchen låg före i målprotokollet ända fram till en sista kvarten och det var först i slutet som det hela kom att avgöras.

– Vi gör totalt sett en mycket bra match och klart det är surt att förlora, men i slutet blev det för stressigt i vårt anfall och det straffade sig, säger Henrik Andersson.

Tre mål avgjorde

Med tio minuter kvar stod det 27–27 i S-hof brände en straff, men hemmalaget lyckades ändå gå fram till en tvåmålsledning och vid ställning 30–29 med knappt sex minuter kvar tog Country time out, men det gav inte någon effekt för Country som ställde till det framåt och HK S-hof kunde säkra segern med tre raka mål.

– Det blev inte så lyckat, men vi blev som sagt stressade och sedan hade vi problem med deras sju mot sex-spel. Det blev för tungt bakåt, säger Countrys tränare.

Country hade också svårt att få grepp på den 19-årige U-landslagsspelaren Sebastian Durlanu. Spelmotorn stod själv för 14 mål och låg bakom det mesta framåt.

Country får ladda om för nästa match som spelas mot Kroppskultur på lördag. Den matchen spelas i Idrottshallen.

– Vi ska ge dem en match och att spela i Idrottshallen är ingen nackdel, där brukar vi trivas, säger Countrys tränare.

Matchfakta

Division 1 Södra

HK S-HOF–HK COUNTRY

34–31 (14–14)

Mål: HKS: Sebastian Durlanu 14, Leon Halén 7, Tobias Trommler 3, Lowe Knutsspn 3, Neo Kollryd 2, Erik Follin 2, Emil Johannisson, Fabin Blomberg, Carl Sandberg.

HKC: Per Hedman 7, Kristoffer Otter 7, Isak Green 5, Lucas Gustavsson 4, Max Skog 3, Erik Andersson 3, Alfred Gustafsson 2.

Utvisningar: HKS: 2 min. HKC: 4x2 min.

Domare: Jonathan Lindoff och Victor Sturesson.

Artikeltaggar

HandbollHK CountryHK S-hofIsak GreenKristoffer Otter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.