Hoppa till huvudinnehållet

Skövde IK studsade tillbaka – vann efter dramatisk avslutning: ”Nervöst”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Skövde IK och målvakten Felix Tengvall stod för en stabil defensiv insats mot HC Dalen. Även om det blev jämnt på slutet.
Skövde IK och målvakten Felix Tengvall stod för en stabil defensiv insats mot HC Dalen. Även om det blev jämnt på slutet. Foto: Mattias Olsson

Skövde IK svarade under långa stunder för en väldigt stark defensiv insats i bortamatchen mot HC Dalen. Dalen var dock nära att komma i kapp i den tredje perioden, men SIK höll undan och vann med 4–2.

– Till slut gick det vägen. Vi har haft det tufft de senaste matcherna, så en sådan här vinst känns otroligt bra även fast det blev lite spänning på slutet, säger Skövde IK:s målvakt Felix Tengvall.

I derbyförlusten mot Mariestad Bois i fredags var det Skövdes powerplay som krånglade. Nu fick man i stället utdelning på sitt första numerära överläge, efter mål av Thomas Lee.

Det blev också enda målet i den första perioden som annars var rätt avvaktande

Den andra påminde inledningsvis om den första men när SIK gjorde 2–0 efter fem minuter av mittakten genom backen Isac Ollas Mattsson som följt med i en offensiv rusch, tog det lite mer fart. Främst var det hemmalaget som gick framåt. Men SIK:s målvakt Felix Tengvall och hans lagkamrater höll pucken borta från målet. När det kändes som att Dalen skulle reducera var det i stället Skövde IK som stack upp på en kontring och Jesper Emanuelsson kunde göra 3–0 efter att han och Simon Siwert kommit två mot noll.

SIK stod sedan emot resten av perioden och hade tre måls ledning inför den tredje perioden.

Det såg länge ut som att SIK skulle hålla undan ganska enkelt, men på slutet blev det dramatik. Med lite drygt tre minuter kvar fick Dalen in en första reducering, och när en och en halv minut återstod kom ännu ett mål. Men SIK och Felix Tengvall lyckades hålla undan i avslutningen och Alexander Ternblad kunde fastställa slutresultatet, 4–2 i tom kasse.

– Jag tyckte vår defensiv var extremt bra under de första 56 minuterna. Det var nog en av våra bästa matcher vi gjort under säsongen defensivt. Bortsett från slutet hade jag väldigt bra hjälp och hade det rätt lugnt och skönt. Klart det blev nervöst på slutet med jag litade på mig själv och laget, säger Tengvall.

Det innebar tre mycket viktiga poäng för Skövde IK som i och med vinsten nu ligger sjua i en jämn tabell.

– Några av våra viktigaste poäng den här säsongen. Jag är stolt över grabbarna att vi studsade upp så bra efter den sura förlusten i fredags, säger Felix Tengvall.

Tränaren Staffan Lundh var också nöjd.

– Jätteskönt. Viktigt att vi tog de här poängen, det var ett tag sedan vi tog tre poäng, säger Staffan Lundh.

Matchfakta

Allettan Södra

HC DALEN–SKÖVDE IK

2–4 (0–1, 0–2, 2–1)

Första perioden: 0–1 (11.40) Thomas Lee ass, Jonathan Karlsson, Axel Abrahamsson.

Utvisningar: Dalen: 2x2 minuter, SIK 2 minuter

Skott: 5–5

Andra perioden: 0–2 (5.02) Isac Ollas Mattsson ass Jesper Andersson och Thomas Lee, 0–3 (10.20 Jesper Emanuelsson ass Lukas Smith, Simon Siwert

Utvisningar: Dalen 2 min. SIK: 2x2 minuter

Skott: 8–12

Tredje perioden: 1–3 (16.46) Karl Smedberg, 2–3 (18.29) Karl Smedberg ass Alexander Sandberg och Edvin Nilsson, 2–4 (19.56) Alexander Ternblad ass Jonathan Karlsson och Erik Möller.

Utvisningar: D: 2 min. SIK: –.

Skott: 14–9 Totalt: 27–26.

Domare: Jesper Karlsson

Publik: 337.

Artikeltaggar

Allettan södraIshockeySkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.