Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för batterifabriken – Volvo bokar större lokal för möte med allmänheten

Publicerad:
Reporter Lisa Bring
Lisa Bring
lisa.bring@mariestadstidningen.se
Jörgen Gustafsson, kommunikationschef på Volvo battery Mariestad operation, på ett möte i Hova. Den 20 februari har bolaget ett samrådsmöte för allmänheten i Mariestad.
Jörgen Gustafsson, kommunikationschef på Volvo battery Mariestad operation, på ett möte i Hova. Den 20 februari har bolaget ett samrådsmöte för allmänheten i Mariestad. Foto: Per Claesson/Arkiv

Den 20 februari har Volvo battery Mariestad operation samrådsmöte för allmänheten inför sin ansökan om miljötillstånd för batterifabriken. Intresset väntas vara stort, därför har lokalen bytts till Jubileumsteatern som rymmer fler.

En lokal i Mariestads stadshus var först bokad, men den skulle bara rymma 70 personer. Intresset bedöms vara större än så, därför har nu den betydligt rymligare Jubileumsteatern på Karlsholme bokats samma datum och tid.

– Där får vi in en bra bit över 300 personer. Egentligen är det med omtanke, så att så många som möjligt ska kunna komma, säger Jörgen Gustafsson, kommunikationschef på Volvo battery Mariestad operation.

Mötet den 20 februari är både ett informations- och frågemöte, där målet är att kunna ge svar på de funderingar och tankar som finns kring batterifabrikens etablering och ansökan om miljötillstånd.

”Generöst med tid”

Mötet pågår två timmar på kvällen, men Volvo öppnar dörrarna en timme innan för mingel och fika.

– Det finns möjlighet att hänga kvar efter om man har frågor. Det ska vara generöst med tid och vi hoppas att många kommer. Det är viktigt för oss att det finns ett sätt att berätta om man har frågor och funderingar. Hela samrådet syftar till att ha dialog med sakägare och berörda.

Volvo bokade först en lokal i stadshuset för sitt möte för allmänheten. För att fler ska kunna vara med har man nu bytt lokal till Jubileumsteatern på Karlsholme.
Volvo bokade först en lokal i stadshuset för sitt möte för allmänheten. För att fler ska kunna vara med har man nu bytt lokal till Jubileumsteatern på Karlsholme. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Samrådet inleddes den 15 december, då en inbjudan skickades ut till alla Mariestadsbor.

– Vi har fått en del frågor, förslag och synpunkter. Vi har också träffat några som varit särskilt intresserade och särskilt berörda, säger Jörgen Gustafsson.

Han vill även påminna om att samrådstiden pågår till den 17 mars, så det finns möjlighet att lämna in synpunkter fram till dess.

Artikeltaggar

AB VolvoFöretagandeKarlsholmeMariestadNäringsliv

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.