Hoppa till huvudinnehållet

Gustavsson och Borg uttagna i U20-landslaget

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Isak Borg är en av två spelare från IFK Skövde som blivit uttagna i U20-landslaget.
Isak Borg är en av två spelare från IFK Skövde som blivit uttagna i U20-landslaget. Foto: Mattias Olsson

De svenska U20-herrarna kommer att spela dubbla landskamper i mitten av mars i Portugal. IFK Skövdes Linus Gustavsson och Isak Borg har båda blivit uttagen i truppen som presenterades på måndagen och som kommer att möta Portugal och Norge.

Sverige möter Norge den 15 mars och Portugal den 16 mars. Matcherna spelas i Estarreja.

– Det betyder mycket för oss att få möjlighet att spela fler matcher och dessutom mot väldigt bra lag. Vi har många duktiga spelare i den här åldern och det är kul att kunna ge chansen till några som imponerat under de träningsdagar vi haft mellan turneringarna, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg, på handbollslandslagets hemsida.

Det är den assisterande förbundskaptenen Anders Hallberg som kommer att leda U20-landslaget i Portugal. Detta eftersom förbundskapten Dennis Sandberg själv nämligen kommer att befinna sig på annan plats vid tidpunkten för landskamperna.

Sandberg är nämligen även förbundskapten för ligalandslaget som samtidigt kommer att befinna sig i Polen för att möta de polska och norska motsvarigheterna.

Linus Gustavsson.
Linus Gustavsson. Foto: Mattias Olsson

Högernian Linus Gustavsson tillhör de spelarna i truppen som har mest U20-landskamper. Linus Gustavsson har nämligen gjort 23 U-landskamper. På dess har det blivit 100 mål. I truppen är det bara Lugis Axel Månsson som har gjort fler mål än Gustavsson.

Isak Borg tillhör de mer orutinerade spelarna i truppen. Högersexan Borg har såhär långt gjort två mål på tre U-landskamper.

Framöver väntar både Scandinavian Open Championship i Norge och EM i Slovenien för det svenska U20-landslaget.

– Vi har en spännande sommar framför oss och det finns många, förutom spelarna som är med här, som gör upp om platserna i mästerskapstruppen. Under våren kommer vi också att träningsdagar, kommenterar Dennis Sandberg.

Artikeltaggar

HandbollIFK Skövde HK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.