Hoppa till huvudinnehållet

Målvakten lämnar IFK: "En förebild för våra yngre"

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
IFK Skövdes målvakt Ammar Ibrahimovic lämnar klubben för spel med Qviding FIF i Göteborg under 2024.
IFK Skövdes målvakt Ammar Ibrahimovic lämnar klubben för spel med Qviding FIF i Göteborg under 2024. Foto: Thomas Kühnel

Ammar Ibrahimovic lämnar IFK Skövde FK.

Den 23-årige målvakten fortsätter karriären i Qviding FIF i Göteborg.

Ammar Ibrahimovic har gått hela vägen ifrån IFK Skövdes fotbollsskola upp till klubbens A-lag. Där har det blivit över 200 matcher för den 23-årige målvakten.

Nu står det klart att Ibrahimovic lämnar moderklubben för spel i Qviding FIF i Göteborg.

"En förebild för våra yngre som alltid spelat med stor kärlek för IFK", heter det i en kommentar på klubbens hemsida.

Ammar Ibrahimovic bor sedan en tid tillbaka i Göteborg och den här säsongen kommer han att spela med Qviding FIF i division 2.

– Jag vill tacka alla spelare, tränare och alla människor runt föreningen för att ha gjort mig till den människan och den spelaren som jag blivit. Efter alla resor jag varit med om så hoppas jag allt det bästa och att IFK tar steget upp till elitfotbollen. Vi ses på Södermalm och hejar fram laget, säger Ammar Ibrahimovic till IFK Skövdes hemsida.

Det har blivit över 200 matcher i IFK Skövdes A-lag för Ammar Ibrahimovic som nu lämnar moderklubben för spel i Qviding FIF.
Det har blivit över 200 matcher i IFK Skövdes A-lag för Ammar Ibrahimovic som nu lämnar moderklubben för spel i Qviding FIF. Foto: Johan Espefält

Qviding FIF välkomnar målvaktens påskrift:

"Supernollan som han har blivit omskriven i lokalpressen, byte Skövde mot Göteborg och moderklubbens blå färger mot vinrött. 2023 blev han nominerad till bäste målvakt i division 2 och han kommer således att bilda ett urstarkt målvaktspar med Lukas Eriksson", heter i en kommentar på Göteborgsklubbens sociala medier.

IFK Skövde FK fortsatte sin uppladdning inför årets seriespel i helgen. IFK Skövde vann fredagens träningsmatch mot Tidaholms GIF med 4–1 (1–1) sedan nyförvärvet David Frisk stått för två av målen och de andra två nyförvärven Kalle Efraimsson och Mattias Damm gjort varsitt mål.

Artikeltaggar

FotbollGöteborgIFK Skövde fotbollNyförvärvQviding FIFSkövdeSociala medierSödermalmTidaholms GIF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.